Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Explozie de viață în Marea Barieră de Corali. Cercetătorii au observat că aceasta se reface miraculos

Marea Barieră de Corali a fost studiată de cercetători, care au constatat că aceasta s-a refăcut neașteptat. Aceasta pierduse din 1985 jumătate din formațiunile sale unice.

Redactia Stirile Kanal D,

Explozie de viață în Marea Barieră de Corali [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Într-un an al fenomenelor meteo extreme, Marea Barieră de Corali dă semne că se reface în mod neașteptat. De câteva zile, cercetătorii au observat în emisfera sudică o adevărată explozie a organismelor care joacă un rol vital în menținerea echilibrului ecologic al oceanelor ”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Marea Barieră de Corali s-a refăcut miraculos

Marea Barieră de Corali din largul Australiei, unul dintre cele mai biodiverse ecosisteme de pe planetă: adăpostește peste 1.500 de specii de pești și sute de specii de corali. Cu rol vital în menținerea echilibrului ecologic al oceanelor, a ajuns în pericol de dispariție din cauza poluării și a schimbărilor climatice drastice. Acum ceva vreme, cercetătorii atrăgeau atenția că din 1985, cea mai mare structură din lume, alcătuită exclusiv din organisme vii, a pierdut jumătate din unicele ei formațiuni.

„Este încă un loc superb de vizitat, pentru scufundări, pescuit, să descoperi lucruri minunate. Totuși, este sub o imensă amenințare”, spunea Anna Marsden, director general al Fundației Marii Bariere de Corali.

Citește și: VIDEO- Sudul litoralului s-a schimbat radical. Autoritățile au investit peste 13 milioane de euro pentru modernizare

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Iar un studiu științific din 2022, publicat de Guvernul australian, arată că 91% din recife sunt afectate de încălzirea neobișnuită a apelor.
Totuși, de câteva zile, Marea Barieră de Corali a explodat de viață.

Unicele ei formațiuni se reproduc și creează următoarea generație de organisme, într-o experiență care oferă indicii despre sănătatea biosistemului.
„Reproducția anuală a coralilor nu este doar unul dintre cele mai extraordinare fenomene naturale de pe planetă”, spune Anna Marsden, director general al Fundației Marii Bariere de Corali.

„Ea oferă o oportunitate de a accelera cercetările mondiale pentru ne proteja viitorul de impactul schimbărilor climatice”, a adăugat omul de știință.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI