O adevărată colecţie de ceasuri de lux, bani şi telefoane a fost descoperită după 76 de percheziţii făcute de oamenii legii atât la sediile universităţii din mai multe oraşe- printre care şi Bucureşti, dar şi la adresele suspecţilor. În total, aproape 100 de persoane au fost duse la audieri.

Prorectorul, profesorii și secretarele sunt cei acuzaţi că ar fi vândut studenţilor rezultatele la examenele grilă ce urmau să fie susţinute.

Implicate erau şi rudele studenţilor care dădeau bani pentru ca odraslele lor să obţină licenţa fără prea mult efort.

30 de studenţi ar fi beneficiat doar anul acesta de diplomele false. La audieri au fost duşi şi părinţii tinerilor, alături de intermediarii care se ocupau să ducă banii la cei din conducerea universităţilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Fiica lui Vadim Tudor este profesor la Facultatea de Psihologie! Vezi cum a ajuns Lidia cadru didactic!

Rând pe rând, ei au intrat în sediul DIICOT cu privirile în pământ sau cu feţele acoperite pentru a nu fi recunsocuţi.

Fabrica de diplome s-a redeschis

„Punem studentul pe primul loc”, aşa sună mesajul de prezentare a Universităţii, iar conducerea pare că s-a ţinut de cuvânt.

Dacă acuzaţiile procurorilor se dovedesc a fi adevărate, atunci unii studenţi au fost puşi chiar mai presus de lege.

Oamenii legii au descoperit că totul a pornit încă din anul 2012. De atunci, prorectorii, decanii şi alţi angajaţi ai universităţii, şi-ar fi băgat în buzunare sume colosale- între 3 şi 10 mii de euro era preţul pentru a obţine o diploma falsă.

Suspecţii sunt acum cercetaţi, printre altele, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, luare şi dare de mită şi fals intelectual.

Citeste si: Ecaterina Andronescu, acuzată că modifică ilegal admiterea la liceu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si