„Clinica funcționa de 10 ani și doar cu asta se ocupa, spun anchetatorii, dar nimeni nu le-a conturbat afacerea ilegală. Două femei care erau la conducere, trei medici și portarul au fost reținuți”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

„Fabrică” de fișe medicale false, destructurată în Capitală

Unul din pionii principali în mafia fișelor medicale false pentru obținerea permisului de conducere era chiar portarul, un bărbat din Călărași, care racola clienți, spun anchetatorii.


Portarul clinicii: Zi ce vrei!
Pacient racolat: Vreo patru din alea...
Portarul clinicii: Când le vrei?
Pacient racolat: Până vineri!
Într-o convorbire telefonică cu un prieten, individul povestea cât câștiga din toată povestea.
„Da, mă, lasă că e bine! 500 de lei tot faci pe zi”, spunea prietenul portarului.
„Bă, ea are încredere în mine. M-a testat ea pe mine. Azi m-a chemat sus...”, a răspuns portarul.
Cea despre care vorbea e directoarea clinicii, capul grupării, spun anchetatorii. Iar patru medici, trei femei și un bărbat, puneau parafa în orb, fără să-i vadă pe viitorii șoferi. Chiar în timp ce erau toți audiați, oamenii continuau să vină pentru astfel de servicii.
Camera ascunsă:
„- Fișa medicală să-ți pună parafa pe ea, nu?
- Da, fișa medicală o am aici.
- Cât te-a costat?
- 250 de lei!
- Și fișa medicală ți-a dat-o instructorul, nu?
- Da, că altfel nu poate să-mi facă dosarul!”, a spus o
persoană venită pentru astfel de servicii.

Citește și: Percheziții DIICOT: Mai mulți suspecți au fost reținuți, în urma a 56 de percheziții, în județele Arad și Timiș. Descoperirea făcută de anchetatori

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aici, practica ilegală s-ar fi împământenit în 2019. De atunci, fișele medicale false s-ar fi eliberat pe bandă rulantă. Anchetatorii au contorizat circa 300 de mii, dar s-ar putea să fie mult mai mulți cei care au preferat să treacă rapid peste această etapă. Majoritatea erau vârstnici, în special persoane peste 60 de ani care trebuiau să-și reînnoiască permisul de conducere. Iar șpaga se învârtea în jurul sumei de 300 de lei.
În anchetă există peste 20 de suspecți, mulți dintre ei instructori auto, care ar fi intermediat șpaga. Încă nu au fost audiați. În fața procurorilor directoarea clinicii a refuzat să facă declarații. În schimb, cei patru medici au dat vina pe ea și pe clinică pentru ilegalitățile la care s-au dedat.
S-ar putea ca mulți dintre ei să fi fost implicați în accidente, dacă ne uităm pe statistici. Mai ales vârstnicii, care ar trebui să treacă prin evaluări medicale riguroase înainte să li se reînnoiască permisul.
Clinica devenită „fabrică” de fișe false a fost înființată în urmă cu 10 ani și are un profit declarat la stat de 1 milion de euro. Potrivit unor surse din anchetă, în tot acest timp, aproape toate fișele eliberate ar fi fost false. La percheziții au fost găsite multe în alb, parafate deja.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si