La o oră și jumătate de mers cu mașina din Iași, în comuna Deleni, Conacul Polizu isi asteapta oaspetii pentru o experienta boiereasca. Peisajele rurale si bucatele alese fac din acest loc o destinație perfectă pentru petrecea sărbătorilor de Paste în tihnă, ca o vacanta in tipurile istorice.

„Camerele sunt foarte frumoase, cu mobilier din secolul XIX, este luat din anticariatul european, singurele lucruri originale sunt tocăria de la uși și geamuri, sunt de la 1880, iar aceasta este camera în care Regina Maria a dormit, la 1917 atunci

când a venit aici, în Moldova”, explică Adriana Curcă, ghid la Conacul Polizu.

Sejur de Paște la o casă boierească, departe de oraș

Cele opt camere redau cu fidelitate atmosfera locului din epoca lui de glorie, de la finele secolului XIX. Confortul si luxul mosierilor de alta data ii intimpina pe turistii zilelor noastre cu mobilier in stilul neoclasic si decoruri nobile dar si cu dotari moderne.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Chemăm pe mulți turiști să se bucure alături de noi, să se bucure împreună de frumusețea și eleganța acestor sărbători care vin într-un anotimp de primăvară, într-un anotimp frumos”, spune proprietarul conacului.

Pentru cei dorniti sa se bucure de peisajul minunat, gazele au intins pe terasa mese care amintesc de eleganta vremurilor de altadata.

„Pentru a le răsplăti efortul de a veni la noi, am pregătit multe bunătăți cu ingrediente locale, cu ingrediente de calitate, cu rețete care au fost verificate în timp și chiar o parte sunt luate din descrierile persoanelor care au trăit aici”,

spune proprietarul conacului.

Paștele la o casă boierească- bucate delicioase pentru acasă

Cei care nu vor reuși să se cazeze la conac, pot comanda acasă pachete cu mâncare tradițională, special pregătite pentru sărbători. Prețurile sunt cuprinse între 250 și 600 de lei, în funcție de numărul porțiilor.

Pentru deliciul bucatelor, peisajul rural deosebit si pentru activitatile special pregatite pentru familii, turistii si-au rezervat deja o vacanta de Paste la Conacul Polizu.

Prețul unui sejur de cazare cu trei nopți variază între 280 și 355 de euro de persoană. În tarif sunt incluse mesele festive, foc de tabără cu miel la proțap și băuturile. În plus, oaspeții pot participa la slujba de înviere de la biserica aflată pe domeniul conacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si