Mihai Chirică, primarul municipiului Iași: Îmi și rog colegii mei chiar să stingă cele 36 de lămpi de acolo. Du-te, Dan, și stinge-le. Invers fă. Celălalt întrerupător! Așa... Mă vedeți? Mă mai vedeți?!

Economii cu orice preț

Puțin mai întunecat la față din cauza becurilor stinse, edilul Mihai Chirică și-a continuat conferința.

De fapt, totul se rezumă la...

economii! Acesta e cuvântul de ordine când vine vorba de instituțiile publice. În primăria din Iași lumina va fi aprinsă cu măsură.

Luminița Munteanu, directorul Direcției de Asistență Comunitară Iași: Dar mai mult decât atât, instituția noastră are foarte multe centre în subordine, cu foarte mulți beneficiari. Ca de altfel, și la căminul de pensionari, îi informăm de fiecare dată să nu uite lumina aprinsă dacă nu este cazul.

Citeste si: VIDEO| Pensionarii ar putea primi mai mulți bani de la anul. Bătrânii, la limita neputinței: „Mă credeți că eu n-am mâncat o înghețată toată vara?”

Costurile sunt, însă, și mai greu de suportat la sate

Facturile la energie ar putea lăsa visteria goală în primării. Ca să nu se ajungă în această situație, în localitatea Probota din Iași, jumătate dintre cei 1200 de stâlpi de iluminat public vor fi deconectați.

„Nu-i normal, ar trebui să fie cum a fost până acum, aprinse toate. Trebuie să luăm o lanternă ca să vedem pe unde mergem și dacă mai iese și băutura, mai iese vinul, mai circulă nebunii pe drum cu căruța!”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Locatarii unui bloc din Iași, la limita disperării: de mai bine de o săptămână, la robinetele lor nu mai curge apă

În plus, de la miezul nopții până la ora 3 dimineața, vor fi stinse toate becurile rămase

„- Iei o lanternă, te duci până la wc unde îl ai, mai auzi orăcăind găinile, un câine lătrând, în rest ce să facem, lanterna, te-ai uitat, vii înapoi. Lanterna la purtător 

- Aveți lanternă?

- Da bineînțeles, cu lumânarea dacă nu!”

„Eu nu circul noaptea, deci poate fi oprit, pentru economie. Cu lanterna, cu telefonul, cu lanterna de la telefon, pe mine nu mă deranjează.”

Citeste si: VIDEO- Ordonanța de urgență pe Energie. Guvernul vrea supraimpozitarea companiilor din energie

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oricum, multe comune o duc de pe o zi pe alta când vine vorba de cheltuielile de bază. Pentru primari, o soluție ar fi mai mulți bani la buget. Un proiect prevede corelarea impozitului pe locuințe cu taxele notariale. Asta ar însemna că în unele localități, birul pe case ar crește cu 60 la sută.

Dar decizia a fost amânată de Guvern. 

Citeste si: VIDEO- Vânzările de calorifere electrice au crescut de 3-4 ori față de anul trecut


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si