Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Părinții celor doi copii din Galati– unul în clasa a 3-a și celălalt în clasa a 5-a – au anunțat, în scris, autoritățile încă dinainte să înceapă noul an școlar că nu sunt de acord cu măsurile impuse în contextul pandemiei și că purtarea măştii le-ar încălca dreptul la sănătate şi liberă mişcare.
„Cu câteva zile înainte de începerea școlii am depus o notificare atât, școlii, prefectului, atât Inspectoratului Școlar Galați și București, atât primăriei că nu sunt de acord și nu voi fi niciodată de acord... copiii mei să poarte mască în interior. Nu mi se pare ok nici ca profesorii să poarte mască pentru că mimica feței e obligatorie la profesor”, sunt declarațiile halucinante ale tatălui.

Familie amendată- copiii stau în continuare acasă

Deși reprezentanții școlii au venit cu propunerea ca elevii să urmeze orele în sistem online, părinții au respins varianta si-au tinut copiii acasa.
„Noi am reușit ca pe 15 (n.r.

septembrie) să facem activități în aer liber, dar de pe 16, copii nu au mai venit la școală. Am primit adeverință medicală din 16 septembrie până în 16 octombrie”, spune directorul școlii.
„Nu sunt de acord cu online-ul. Știți foarte bine, de multe ori. Am sunat cel putțin de 10 ori pentru că mi-a căzut netul și e vorba de ore întregi”pretinde părintele care nu vrea să-și lase copiii la școală.

„Cel mic nu a purtat mască. Eu am însoțit mama pe data de 15 în sala de clasă, iar cel de la clasa a 5-a, explicându-i că masca o purtăm în interiorul școlii și dacă ieșim afară o poți da jos să iei o gură de aer sau să mănânci pachețelul, a înțeles, chiar a participat, a fost cooperant, spune directoarea școlii. 
Dupa ce perioada specificată în scutirea medicală a expirat, părinții au cerut retragerea din anul școlar a celor doi copii. Profesorii au incercat sa ii convinga, fara reusita insa.

Deși o familie a fost amendată, oamenii își țin copiii departe de școală

„Împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni, la un an sau cu amendă. Dacă își mențin poziția voi fi nevoit să fac o plângere la parchetul de pe lângă judecătoria Galați și totodată să înștiințez protecția copilului”, spune inspectorul școlar județean.
Inspectoratul școlar a stabilit o întâlnire cu parintii. Tatal copiilor a fost amendat deja cu 1000 de lei pentru ca ar fi incercat sa intre in scoala fara masca și pentru că a devenit recalcitrant când i s-a atras atenția.
Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Galați, la nivelul județului au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri prin care părinţii au solicitat ca elevii să nu poarte măşti şi să nu folosească dezinfectant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si