Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Familiile a doi români aflați în moarte clinică au decis ca organele celor dragi să fie donate altora, care au șansa să trăiască

Din muritori de rând, doi români al căror timp s-a scurs subit pe acest pământ au devenit îngeri salvatori pentru alți 13 semeni, aflați la răscruce cu moartea. Familiile îndoliate și-au dat acordul ca organele celor dragi să fie donate altora, care au șansa să trăiască.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-o tristețe apăsătoare, un înger s-a ridicat la cer, iar în urma sa, pe pământ, a dăruit semenilor, aflați în mare nevoie, șansa la viață. Parcă dinadins, știind ce o așteaptă, Brigitta a trăit din plin, până-n ultima secundă.

Ultima oară fusese la Electric Castle și postase, fericită, fotografiile pe Facebook. O săptămână mai târziu, tânăra din Cluj în vârstă de doar 29 de ani suferea un anevrism cerebral și intra în moarte clinică.

Dărâmați de durere, părinții Brigittei și-au găsit alinarea într-un gest dumnezeiesc

„Au trecut zile crunte, în care durerea, tristețea, suferința a pus stăpanire pe noi toți(...)

E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți mulți prieteni să părăsească această lume intr-o secundă din cauza unui anevrism cerebral.”, a spus mama Brigittei, pentru Știrile Kanal D.

Prin mărinimia părinților, care au decis să-i doneze organele, Brigitta se înrudește după moarte cu alte două fete în vârste de 18 și 19 ani, pe care le-a salvat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: CNCAV a prezentat date despre contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19

Una din Harghita și cealaltă din Cluj, cele două au primit de la tânără câte un rinichi de care aveau atât de mare nevoie. În același timp, medicii de la Institutul de Transplant din Cluj au mai prelevat organele de la un bărbat în vârstă de 53 de ani din Baia Mare, aflat tot în moarte cerebrală.

Primitori compatibili s-au găsit imediat

„Au fost 2 bărbați transplantați din Alba și din Cluj și pentru al doilea donator- de 29 de ani sunt două fete, una din Harghita, alta din Cluj.”, a spus Dr. Muntean Adriana, medic primar nefrolog, pentru Știrile Kanal D.

O luptă pentru viață s-a dus și la Centrul de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni. Acolo, specialiștii au prelevat rinichii unei femei în vârstă de 49 de ani din Vrancea și au realizat, contracronometru, transplanturile salvatoare. Cei care au primit a doua șansă la viață sunt doi bărbați care trăiau între dialize.

Citeste si: Cazul șocant al unui student care a băut patru doze de energizant. Acum are nevoie de transplant de organe

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Eu înțeleg că e destul de dificil pentru familii, dar trebuie sa se inteleaga ca dam sansa la viata nu unui pacient, ci mai multor pacienti, care beneficiaza de transplant multi organ, rinichi, hepatic.”, a spus Mihai Adrian Dobra, medic specialist urologie Institutul Fundeni, pentru Știrile Kanal D.

O altă tânără s-a născut pentru a doua oară

Și o adolescentă de 15 ani simte că s-a născut pentru a doua oară. Grație transplantului prin care a trecut, la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, se gândește la viitor cu optimism. În total, 13 vieți au fost salvate de familiile care au acceptat, în ultima săptămână, să doneze organele celor dragi, aflați în moarte cerebrală.

Citeste si: Transplantul de păr, soluția naturală pentru alopecie! Interviu cu Dr. Skander El Akari

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI