„Bate vântul prin piețele din țară, nu doar de clienți, ci și de comercianți. Prețurile tot mai mari îi fac pe oameni să cumpere la bucată sau la suta de grame, iar din această cauză vânzătorilor abia dacă le mai convine să aducă marfă. Există însă și comercianți mai curajoși care au scos la vânzare trufandale”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Trufandale la prețuri uriașe

Trufandalele cu prețuri de îți taie respirația stau pe tarabe, chiar în fața pieței. Vânzătorul le-a adus din import, însă cu greu reușește să vândă ceva.
„Iau câte jumătate, 200 grame, cât au posibilitatea”, a spus omul.
La raionul de brânzeturi, lactate și carne, țăranii au prețuri pentru toate buzunarele, dar chiar și așa, vânzările nu mai merg că altă dată.
„Sunt pensionară și cumpăr cât îmi permite bugetul, bucăți foarte mici. Iau bucăți mici și vin de mai multe ori să știu cum îmi programez banii”, a spus femeia.
Alt client, aceeași situație.
„- Doar câte o bucățică?
- Da! Și o bucată de slănină.
- Nu cantitate mare? Nu, că nu merită”, a spus bărbatul.

Citește și: VIDEO: Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, deși nivelul de trai este unul ridicat: ”Salariul minim brut este de 24 de franci pe oră”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oamenii își calculează fiecare leu și preferă să cumpere doar câteva sute de grame dintr-un produs. Doamna Anca vinde de 23 de ani în piață și spune că niciodată nu au mers atât de prost vânzările.


„Înainte vindeam câte un butoi de brânză la zi, acum se vinde cam două rânduri, trei”, a mărturisit femeia.
Nici produsele tradiționale nu se vând mai bine.
În partea cealaltă de piață, imaginea este una dezolantă. Multe dintre tarabe sunt acoperite și cei câțiva comercianți se plâng că abia mai cumpără oamenii ceva. Aici, un kilogram de ceapă sau morcovi costă 8 lei, legătura de mărar este 2 lei, cartofii 5 lei pentru un kilogram, iar ridichiile 5 lei legătura.
În loc de kilograme, comercianții vând acum legume la bucată.
Mergem și la Sibiu. Aici, salata verde, ceapa, ridichile, spanacul și urzicile stau la loc de cinste pe tarabe.
Clienții se lasă însă așteptați. Puțini sunt cei care se încumetă să cumpere, chiar dacă producătorii sunt dispuși să mai lase la preț.
Iar scumpirile nu se opresc, spun economiștii, pentru că inflația va influența, în continuare, prețurile de la raft.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si