Birocrația dispare anul acesta. Este promisiunea ministrului digitalizării, care spune că mai multe documente, precum buletinul, pașaportul sau permisul, vor putea fi obținute online. Odată cu promisiunea că statul la coadă va deveni o amintire, oamenii speră că vor putea scăpa și de toate actele pe care sunt nevoiți să le plimbe la ghișee, a transmis Cristian Sabbagh.

Fără cozi pentru acte

Depunerea cererilor pentru eliberarea sau reînnoirea documentelor devine o adevărată aventură pentru oamenii care încă de dimineață sunt plimbați de la un ghișeu la altul.

Răbdarea dispare cu totul atunci când sunt întorși acasă pentru a mai aduce câte un act.

"Am uitat un act acasă, a mers soțul, l-a adus și mai stăm de atunci de o oră jumate!", a spus o femeie.

"E complicat pentru ca nu răspund la telefon, uite eu m-am învoit de la serviciu doar ca să vin să întreb dacă pot veni mâine la o anumită ora, pentru că la telefon nu răspunde nimeni!", a spus un bărbat.

Domnul din imagini a venit pentru a-și schimba buletinul, însă birocrația aproape i-a dat peste cap planurile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"De ce ar trebui să vii să mai aduci o sacoșă de acte să demonstrezi că tu ești aceeași persoană, când tu ai un document, ești în baza de date. Mi se pare totuși că e un lucru destul de greoi, ar trebui simplificată procedura asta", a spus un bărbat.

Exact acesta este si planul ministerului digitalizării, simplificarea modului în care oamenii pot avea acces la documentele lor, dar și a modului în care pot fi eliberate acte noi.

"Anul acesta ni se promite că vom scăpa de statul la coadă pentru obținerea buletinului, a pașaportului, a certificatului de căsătorie sau chiar de divorț. În total, sunt 30 de servicii publice care vor fi disponibile în format online", a transmis Diana Buzea, jurnalist Știrile Kanal D.

Este vorba despre un proiect care va fi gata anul acesta, cu doi ani mai devreme decât anticipau inițial autoritățile. Concret, toate serviciile vor fi disponibile cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

"Vor putea să plătească taxe, impozite, vor putea să fie notificați de expirarea documentelor de identitate, carte de identitate, permis de conducere, permis de portarmă, pașaport... cu 30 de zile înainte de a expira. Vor putea să transmită tot online cererea de a fi eliberat un nou document", a declarat Bogdan Ivan, ministrul digitalizării.

Digitalizarea propriu zisă a instituțiilor statului trebuie să înceapă din această vară. După ce aplicația va deveni funcțională, primele documente vor putea fi obținute online, spre finalul anului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: UPDATE: Două românce au fost găsite decedate în două locuințe diferite în Italia. Una dintre ele a fost găsită carbonizată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si