Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Fără gustări nesănătoase lângă școală! Noua lege care îi nemulțumește pe elevi

Un nou ordin de ministru stârnește frustrări printre elevi. Potrivit acestuia, pizza, sucurile și toate produsele considerate nesănătoase nu vor mai fi permise lângă școli și licee pe o rază de o jumătate de kilometru.

Redactia Stirile Kanal D,

Tot mai mulți copii ajung să sufere de afecțiuni cardiovasculare


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, ar urma să dispară aproape toate patiseriile, chioșcurile și magazinele, o propunere deloc binevenite spun elevii.

"Mi-am luat doi covrigi, cu tot cu cremă, cu cașcaval și muștar. E prima masă pe ziua asta", spune un elev.

Pe scurt așa se prezintă de cele mai multe ori micul dejun, dar și prânzul elevilor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nu există zi în care liceenii să nu consume măcar un covrig, o felie de pizza sau un sanviș de la magazinul de lângă școală, iar cafeaua sau sucul sunt și ele pe listă.

Cam așa arată gustările elevilor de zi cu zi- pizza, suc, chipsuri și lista poate continua.

Însă toate aceste tentații, dar și alte alimente considerate nesănătoase, ar urma să fie interzise pe o rază de cinci sute de metri în apropierea școlilor.

Fara gustari nesanatoase langa scoala [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Concret, în jurul școlilor, chioșcurile, magazinele sau patiseriile unde se găsesc astfel de ispite alimentare pentru elevi ar urma să fie închise.

Chiar dacă măsura îi nemulțumește pe tineri, se găsesc soluții și compromisuri.

Nu doar alimentele considerate periculoase vor fi interzise, ci și băuturile cu sau fără acid. Chiar și așa, reprezentanții părinților nu văd cu ochi buni această decizie.

Tot mai mulți copii ajung să sufere de afecțiuni cardiovasculare. Mai mult decât atât, ultimele date arată că România se află pe primul loc în UE la obezitatea infantilă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI