Premierul Ludovic Orban se declară îngrijorat și spune că nu suntem pregătiți să renunțăm la restricții. Dovadă stau imaginile surprinse chiar și astăzi pe litoralul românesc, unde mii de turiști au fost serviți de vânzători sau de chelneri care nu purtau măști și mănuși. Intr-o mare de oameni, care stau laolalta sub acelasi soare si se scalda fara teama unul langa altul, distantarea sociala pare o gluma proasta.

Desi e luni, niciun petic de nisip n-a ramas liber. In Eforie Nord se sta sezlong langa sezlong, iar in barcile care fac excursii in larg, oamenii se inghesuie casardinele. Masca de protectie si manusile lipsesc cu desavarsire chiar si la terase sau la magazine.

Citeste si: Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Imaginile nepasarii de pe litoral au ajuns pana in varful Guvernului, care pana de curand se pregatea de noi masuri de relaxare de la 1 iulie. Insa acum, cand situatia pare ca scapa de sub control iar cazurile de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta, premierul Ludovic Orban face pasi inapoi in ceea ce priveste ridicarea restrictiilor:

”Si pe plaja, daca la inceput asezarea a fost conforma, incetul cu incetul s-a intrat intr-o invalmasire si aproape ca nu s-a mai respectat nicio regula. Sigur, inteleg ca e aglomeratie, dar si pe terase, trebuie respectate regulile de distantare stabilite”.

Citeste si: VIDEO| Plaja Tuzla, raiul amenzilor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

269 de cazuri noi au fost raportate luni, dar chiar daca numarul celor infectati este mai mic decat saptamana trecuta, si numarul testarilor a scazut din cauza perioadelor de concedii. Doar 4000 de analize au fost efectuate in ultimele 24 de ore.

Evolutia in ultimele 10 zile este o evolutie care ne face sa fim foarte precati in masuril ulterioare de relaxare. Si totusi, sub mirajul evadarii spre vacanta, mii de turisti si tot atatia angajati din domeniul HORECA raman impasibili regulilor, desi acestea sunt facute tocmai pentru protectia lor. La aceasta patiserie in aer liber, niciun angajat nu purta astazi masca ori manusi.

Citeste si: VIDEO| Litoralul nostru, în topurile mondiale

Pana si plajele salbatice au fost mai aglomerate ca niciodata in acest sfarsit de saptamana. Aproximativ 8 mii de turisti s-au dus la Corbu, la Vadu si la Tuzla cu corturi si rulote si au campat sub aceeasi palma de nisip. In aceste zone salbatice, protejate prin lege, nu exista toalete sau dusuri iar regulile de igiena sunt greu de respectat.

Si la munte a fost extrem de aglomerat- o fotografie surprinsa duminică, cu mii de masini pe platoul Bucegi, a devenit virala pe retelele de socializare. Valul necontrolat de turisti din intreaga tara l-a facut si pe Ministrul Tataru sa reactioneze. Daca vor exploda focare de coronavirus in statiunile de pe Valea Prahovei si in cele de la malul marii, ar putea fi introduse din nou restrictii de circulatie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: România, la un pas de o nouă carantină? „Ne gândim la restricționarea circulației în anumite localități”. Litoralul, primul pe listă

Asadar, medicii ne indeamna sa fim prudenti atunci cand plecam in vacanta, mai ales ca am intrat in al doilea val de pandemie.

Pana luni, pe teritoriul tarii noastre au fost confirmate peste 26 de mii de cazuri de pacienti cu coronavirus, iar 210 sunt internati pe sectiile de terapie intensiva, in stare grava.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si