În cascadă au căzut bombele şi rachetele lansate de forţele israeliene asupra unor locaţii din Fâşia Gaza, despre care existau informaţii că ar aparţine sau ar fi folosite de către membrii grupării radicale Hamas.

Simultan cu aceste bombardamente lansate de avioanele militare, trupe de artilerie au fost comasate la granita cu Fâşia Gaza, mai ales după ce s-a aflat că unele dintre rachetele lansate împotriva Israelului fuseseră trimise din Liban, de membrii unei alte grupări radicale, Hezbollah.

Numai că, oricâte alerte de bombardamente ar fi emise şi oricâtă precizie ar avea armele, este un conflict violent, iar un număr mare de victime a fost înregistrat în rândul civililor.

Fâșia Gaza, distrugeri mari cauzate de bombele Israelului

Mai ales când ţinte sunt clădiri impunătoare- aşa cum s-a întâmplat acum 2 zile, când turnul televiziunii Al Aqsa, a treia cea mai inalta cladire din Fâşia Gaza, a fost atacat cu rachete lansate din avioane israeliene de luptă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Bilanțul deceselor, după cinci zile de atacuri, a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și 30 de copii.

În Fâşia Gaza, agentiile internationale de presă au surprins scene cutremurătaore: o mamă şi-a înmormântat 3 copii ucişi în bombardamentele lansate de fortele israeliene.

1.000 de bombe în Fâșia Gaza. Reacții în Congresul american

În Congresul american, Rashida Harbi- prima femeie musulmană care a devenit membră a Camerei Reprezentanților Statelor Unite, ea însăşi fiica unor refugiati palestinieni, a ţinut un discurs emotionant despre latura tragică a

conflictului care macină acum Orientul Mijlociu. A citit din scrisoarea pe care o mamă din Fâşia Gaza i-a trimis-o acum două zile.

„Mi-a scris, citez: În seara aceasta, mi-am pus copiii să doarmă cu noi, pentru ca, atunci când murim, să murim împreună! Să nu mai rămână nimeni care să plângă pierderea celuilalt”, a spus Rashida Harbi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că actuala campanie militară va dura mai mult. Oficialii israelieni au declarat că Hamas, cel mai puternic grup militant din Gaza, trebuie să primească o lovitură puternică, înainte de orice încetare a focului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si