„Minunile se produc, de regulă, în cabinetele stomatologice, unde forma și culoarea ideală a dinților sunt obținute cu ajutorul fațetelor dentare. Însă, ca orice procedură, fațetarea dentară are avantaje și dezavantaje”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Fațetele, soluția danturii perfecte

În timp ce unii se nasc cu o dantură impecabilă, alții fac eforturi uriașe pentru un zâmbet strălucitor. Iar metoda cea mai des întâlnită pentru obținerea acestuia este aplicarea unor fațete dentare, un procedeu minim-invaziv, care poate să ascundă aproape orice problemă dentară.

„Atunci când există modificări de culoare în structura smalțului care nu dispar la procesul normal de albire recomandăm fațete, când există fisuri, abrazii accentuate, când există distrugeri ale muchiilor incizale sau ale dintelui, per ansamblu, se pot aplică fațete dentare”, a explicat Denisa Zaharia, medic specialist ortodonție și ortopedie facială.

Procedura stomatologică presupune o transformare uluitoare pentru cel asupra căreia se aplică. Însă, presupune afectarea ireversibilă a smalțului dentar.

Citește și: VIDEO- Moda fațetelor dentare este în continuă dezvoltare. Tot mai mulți români apelează la această procedură pentru a avea un zâmbet strălucitor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Șlefuim 0.2-0.3 mm din suprafața smalțului pentru a aplica fațetele dentare, niște foițe din porțelan sau zirconiu care se aplică pe suprafață exterioară a dintelui, astfel încât să mascheze anumite modificări ale acestor dinți.  Odată smalțul șlefuit și-a pierdut din integritate, el trebuie protejat, fațetele sunt o soluție ireversibilă, practic. Nu ne putem întoarce la smalțul pe care l-am avut pentru că el a fost îndepărtat ”, a adăugat Denisa Zaharia, medic specialist ortodonție și ortopedie facială. 

Tehnologia de ultima generație pune la dispoziție diverse tipuri de materiale pentru fațetarea dentară. Gama largă de forme și de culori se adaptează oricărui dinte, iar efectul este vizibil pe loc. Însă, medicii recomandă ca alegerea culorii fațetelor să fie apropiată de cea a dintelui natural, astfel încât rezultatul să nu fie artificial. Îngrijirea unei danturi fațetate este identică cu a celei naturale, însă durata ei de viață este, încă, destul de redusă.

„Ele au o durată lungă de viață, undeva la 15 ani. Din fericire, acum, tehnologia a evoluat și putem realiza astfel de fațete într o grosime foarte redusă, de 0.3 mm”, a mai spus Denisa Zaharia, medic specialist ortodonție și ortopedie facială. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Deși ascunde imperfecțiunile cosmetice și este soluția ideală pentru diverse probleme de tip stomatologic, fațetarea dentară nu este o procedură asigurată de stat.

Costurile ei sunt destul de ridicate: un singur dinte costă, în medie, 2.000 de lei, în funcție de materialul utilizat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: