,,Chiar dacă cele mai multe pisici urăsc apa, dacă știm cum să le convingem, le putem face baie ca unor copii mici. O dovedesc mai multe feline curajoase care au devenit celebre pentru calmitatea cu care stau la spălat. Ce spun veterinarii despre îmbăierea pisicilor, aflăm din materialul următor.'' a transmis Simona Pătruleasa.
,,Pisicile nu preferă să stea sub duș, se sperie, devin anxioase și pot deveni agesive''
Faceți cunoștință cu Bendit, o pisică norvegiană în vârstă de 14 ani. E o frumusețe blănoasă neobișnuit de cuminte atunci când face baie. Rezistă eroic iar apoi, e înfășurată cu un prosop și pregătită pentru uscare.
Se vede că nu-i convine situația dar n-are de ales. Bendit și-a pierdut răbdarea abia spre final, după ce a început să fie periat.
Dar a mai rezistat un pic așa că s-a trecut la epilare, manichiură și pedichiură. La final... a meritat.
,,Ai fost cuminte, ai văzut?''
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În general, pisicile nu sunt deloc prietenoase cu apa și de multe ori, la cosmetică veterinară, medicii trebuie să le imobilizeze cu mare grijă.
Ba chiar reacționează urât dacă sunt spălate sub duș. Ele se spală singure de mai multe ori pe zi, fiind printre cele mai curate animale.
Citește și: VIDEO- Pisicile Maine Coon au câștigat teren pe plan mondial. Felinele participă la diferite concursuri
,,Pisicile nu preferă să stea sub duș, se sperie, devin anxioase și pot deveni agesive.'' a declarat un medic veterinar.
Medicii veterinari recomandă evitarea băilor dese- felinele ar putea asocia starea de stres dată de apă cu orice moment în care vrei să le mângâi sau să te joci cu el.
,,Pregătim baia dinainte, punem apă ori într-o cădiță pentru bebeluși și o luăm ușor, vorbim cu ea sau îi dăm și o medicație care s o ajute – după ce am vorbit cu medicul veterinar – să nu mai fie la fel de anxioasă
și ne trebuie răbdare și să o obișnuim treptat, deci să nu lăsăm apa să curgă de la început, să nu audă zgomotul,'' a declarat un medic veterinar.
Pentru a face curățarea mai prietenoasă, specialiștii le recomandă stăpânilor utilizarea unui șampon uscat, dar și recompensarea animăluțelor de companie printr-o gustare.