Tinere sau mame cu copii, stau cuminţi în bănci şi învață cum să folosească smartphone-ul, tableta și laptopul, dar și cum să navigheze pe internet.
Doamna Dorina a lucrat o viață întreagă la o fabrică din Săcele. Cu banii câștigați acolo și-a crescut singură cei patru copii care i-au dăruit şi 12 nepoţi. Are 60 de ani, dar până acum nu a pus mâna niciodată pe o tabletă.
De câteva zile, bunicuţa pune pe pauză treburile gospodărești, timp de câteva ore, și merge la cursurile de inițiere în lumea digitală.
Citeste si: A fost lansată o platformă pentru adopţia animalelor fără stăpân
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
200 de femei de etnie romă fac cursuri gratuite de inițiere în lumea digitală
„- Prima oară când ați pus mâna pe tabletă ați știut ce să faceți?
- Nu, m-au învățat doamnele.
- Am început pe primul plan să deschid o tabletă, cum să îi dau drumul, cum să fac poze pe tabletă, cum să intru pe un site.
Pe mine mă interesează la casa de pensii.”
Proiectul de inițiere în lumea digitală a femeilor din comunitățile sărace de romi a fost lansat de două asociații din Brașov, în parteneriat cu o fundație cunoscută din România.
Citeste si: Kilometrajul real al mașinilor, mai ușor de verificat. RAR va avea acces la istoricul tuturor mașinilor din UE
Containere modulare, săli de curs
În curtea școlii din Săcele au fost montate containere modulare care au devenit săli de curs. Lecțiile sunt gratuite, iar pentru ca doamnele să învețe cât mai ușor ele au la dispoziție și tablete sau laptopuri pe care vor putea lucra.
Proiectul poate fi unul de mare anvergură
Cele 200 de tinere si femei incluse in proiect locuiesc în cartierul Gârcini, unde se află cea mai mare comunitate de romi din Europa.
Citeste si: Salariul minim s-ar putea majora din 2022. Sindicaliștii au propus ca mărirea să se facă de la 1 ianuarie
Cursurile se vor întinde pe durata unui an, iar dacă proiectul se va bucura de succes, atunci ar putea fi extins și în celelalte comunități de romi din județul Brașov.