Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Fenomen bizar în estul României: praful portocaliu a fost împins spre orașe

Aerul a fost irespirabil în mai multe orașe din estul țării după ce o furtună de nisip s-a iscat din senin. Norul dens a semănat cu o ceață care i-a făcut pe șoferi să încetinească. Deși bizar la prima vedere, fenomenul are o explicație logică, spun specialiștii.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Furtuna de nisip s-a abătut peste drumul național care leagă Galațiul de restul Moldovei sub forma unui nor uriaș de praf care a făcut ca linia orizontului să dispară. Șoferii s-au îndreptat spre ceața suspectă cu teamă.

Praful portocaliu a fost împins, apoi, spre orașe. Minute-n șir, la Tecuci, aerul a fost irespirabil! Imaginile sunt grăitoare, blocurile și străzile lovite de furtuna de nisip par desprinse dintr-un peisaj suprarealist. La fel și Dunărea, pe care praful dens parcă a înghițit-o cu totul!

Citeste si: Imagini incredibile în Galați cu furtuna de nisip care spulberă orașul

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Oricât de ciudat pare fenomenul, are- totuși- o explicație logică: foarte asemănător cu furtunile de nisip din Sahara, acesta s-a produs din cauza secetei îndelungate. Pământul s-a uscat prea tare, iar vântul a ridicat țărâna și a purtat-o zeci de kilometri. O vină au și autoritățile, spun oamenii din zonă.

În același timp, fenomenul s-a format și-n Dolj, în apropierea termocentralei de la Ișalnița.

Rafalele de vânt au ridicat țărâna.

Din fericire, praful nu este periculos, dar le poate cauza probleme grave bolnavilor de astm. Medicii le recomandă mai ales lor să își protejeze nasul și gura dacă sunt expuși unei furtuni ca aceasta.

Citeste si: Furtuna puternica la malul marii! Plaja din Eforie Sud a disparut sub ape

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI