Schimbarea bruscă a vremii a adus un fenomen rar. Astăzi a nins mai tare la câmpie decât în vârf de munte. La Galați. de exemplu, dimineața a început cu fulgi mari de nea. În Poiana Brașov, în schimb, a fost nevoie de tunuri care să aducă zăpada, a transmis Christian Sabbagh.

Fenomen rar, a nins mai mult la câmpie

Nici nu se crăpase bine de ziuă, că oamenii care locuiesc în Pojorâta s-au trezit într-un peisaj autentic de iarnă. Fulgi mari de nea au căzut din cer necontenit, iar în scurt timp pe acoperișuri, mașini, dar și pe pământ s-a depus un strat consistent de omăt.

Citește și: ANM, anunț îngrijorător cu privire la starea vremii. Iarna revine în forță: "Se va depune strat nou de zăpadă"

Paradoxul vremii este că fenomenele de iarnă au fost mai intense la deal și câmpie, decât la munte. În Galați, de exemplu, oraș care se află la o altitudine de 55 de metri, ninsoarea abundentă i-a luat prin surprindere pe localnici, care au fost nevoiți să îmbrace hainele groase ca să reziste la temperaturile scăzute.

În schimb, în vârf de munte, situația a fost complet diferită. La 1700 de metri altitudine, în masivul Postăvarul, a fulguit ușor.

Frigul intens a permis însă pornirea instalațiilor care fac omăt artificial.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

După ce au stat nefolosite în ultimele săptămâni, în sfârșit lănciile și tunurile care produc zăpadă artificială au fost repornite și asta pentru că temperatura în partea superioară a masivului Postăvarul a ajuns la minus șapte grade Celsius, o valoare perfectă pentru ca administratorii domeniului schiabil să înceapă să producă omăt artificial, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Știrile Kanal D.

Lili și Ionel sunt din Focșani, iar vremea din Poiana Brașov i-a luat prin surprindere. Sperau să vadă zăpadă în vârf de munte, dar nu se așteptau ca stratul de omăt să fie așa de consistent. Acesta măsoară, în prezent, peste 30 de centimetri.

,,A început să ningă de dimineață, a fulguit. Și destul de frig, la minus șapte grade, cât e acum, e frig, dar e bine. V-ați îmbrăcat gros? Cât de cât adecvat.

,,Nu mă gândeam că găsim zăpadă în martie. Ați venit pregătită de iarnă? Da, să zicem că da’’

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Meteorologii spun că și în zilele următoare vom avea parte de lapoviță și ninsori, în special în zonele montane.

,,În Est, Moldova, Dobrogea, vor fi manifestări ca de sfârșit de iarnă, dar de scurtă durată, în timp ce la munte se așteaptă să ningă în Capații Meridionali și Orientali și să se depună strat proaspăt de zăpadă’’, a transmis Florinela Georgescu, director ANM.

Specialiștii ANM au emis și o informare meteo de ploi și ninsori valabilă până joi seara, la ora 20.00. Cantitățile de precipitații vor depăși 15 litri pe metrul pătrat, iar în unele zone vântul va sufla cu putere și va atinge viteze de 50 de kilometri la oră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: