Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Fenomene meteo extreme în România. Unde va lovi viscolul. Veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune

România a trecut încă o dată prin fenomene extreme. Am avut parte de două anotimpuri într-o singură zi. Dacă pe creste a fost viscol și ceață densă, în zonele mai joase vremea s-a simțit ca de primăvară, cu temperaturi de până la 12 grade. Meteorologii au emis, însă, o alertă de ninsori viscolite care vor lovi încă din această noapte.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

A viscolit puternic pe Transalpina, iar stratul de zăpadă la Rânca deja are 10 centimetri și continuă să ningă fără oprire. Drumarii au fost nevoiți să scoată pe drum utilajele grele, pentru a îndepărta zăpada depusă.

Iar meteorologii n-au deloc vești bune- este cod galben de viscol pe creste începând de joi noaptea. La peste 1700 de metri va ninge, iar viscolul va spulbera omătul proaspăt depus.

Vântul va sufla la rafală cu o putere de peste 70 de kilometri pe oră și se va așeza un nou strat, consistent, de zăpadă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În zonele mai joase va ploua însă, iar pe unele creste va pune stăpânire ceața așa cum s-a întamplat deja de astăzi, în Poiana Brașov, unde telecabina pur și simplu se făcea nevăzută.

Citeste si: Alertă Meteo de vreme nefavorabilă în următoarea perioadă

Adrian Jătăreanu, corespondent Știrile Kanal D: Varful masivului Postavaru a fost cuprins de o ceata densa. Vizibilitatea este atat de redusa incat abia daca poti vedea ceva in jurul tau. De exemplu, in spatele meu, la doar zece metri, se afla cladirea telecabinei, iar in momentul acesta, din cauza cetii, aceasta nu poate fi vazuta.

Turiștii au ajuns în vârful muntelui dornici de distracție și însoțiți chiar și de animalele de companie, dar n-au putut nici măcar să schieze, iar ceața le-a dat complet planurile peste cap.

Avertizarea de cod gablen din această noapte expiră sâmbătă dimineață, la ora 10:00.

Citeste si: Anunț de ultimă oră din partea ANM. Ninge sau nu de Crăciun?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI