Vârsta a treia poate fi cel mai bun moment când oamenii își pot descoperi noi pasiuni despre care nici nu aveau habar. Dacă înainte cei mai mulți vârstnici se îndreptau spre bingo, șah sau croșetat, acum sportul este cel care îi unește pe toți...

Sportul, pasiunea seniorilor

Acești pensionari din sectorul 6 al Capitalei își dau întâlnire în fiecare zi la ora de gimnastică.

Atunci când este cald, ies și se distrează în aer liber, iar când vremea nu le permite, se adună în acest cort.
Doamna Iuliana are 73 de ani, iar aici simte că întinerește.
„Mă simt mult mai tânără, am și slăbit, mă simt vioaie, verde... așa mi-a zis doctorița, că sunt verde și așa să rămân. Am și o vârstă”, a spus doamna Iuliana.

Citește și: VIDEO- Companiile din Turcia investesc masiv în România. „Este al doilea cel mai mare investitor străin din județul Prahova ca număr de firme”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și domnul Ștefan este unul dintre cei mai activi seniori.

Știe, așadar să-și ascundă vârsta.
„Împreună cu soția ne-am luat ca un reper să facem zilnic 5 km mers pe jos. Înainte, mă trezeam dimineața, mergeam până la piață, ne întorceam, rupeam patul până seara, televizor... cam asta era tot ce făceam noi”, a spus domnul Ștefan.
După fiecare ședință de mișcare, urmează și mult așteptatul moment de distracție.
Plecăm din sala de sport și ieșim în parc.
Unii pensionari se bucură de aerul curat, iar alții se strâng să joace table.
La acest club de seniori se leagă adevărate prietenii. Pasiunile comune i-au adunat pe toți în acest loc unde se și pictează, se joacă șah și se sărbătoresc zile de naștere.
Un studiu realizat recent arată că practicarea unui hobby după vârsta de 65 de ani ajută la vindecarea depresiei și crește nivelul de fericire al bătrânilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: