Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Fermierii au ajuns la o înţelegere cu ministrul Agriculturii, dar așteaptă să vadă promisiunile în Monitorul Oficial. "Nu vrem să luăm țeapa din Educație"

Protestele fermierilor și transportatorilor au ajuns în cea de-a șasea zi. Traficul de pe mai multe drumuri din țară a fost perturbat de mai multe camioane ale transportatorilor rutieri. Luni seara, fermierii au ajuns la o înțelegere în 13 puncte cu ministrul Agriculturii (vezi DOCUMENTUL mai jos).

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 19.15. Fermierii sunt deciși să nu oprească protestul până când promisiunile Ministerului Agriculturii nu sunt transpuse într-un text de lege, publicat în Monitorul Oficial.

"Până acum avem doar promisiuni, nu renunță la proteste până când nu vedem lucrurile negru pe alb publicate în Monitorul Oficial. Nu vrem să luăm țeapa pe care au luat-o cei din Educație. Marea noastră problemă este cu cerealele din Ucraina", a declarat unul dintre liderii protestului la Antena 3.

UPDATE 18.30. Fermierii au ajuns la o înţelegere cu ministrul Agriculturii. Ministrul Florin Barbu a spus că „aşteaptă ca toţi fermierii să meargă acasă”, iar procesul verbal pe care l-a încheiat cu reprezentanţii fermierilor va fi asumat şi respectat de el.

De asemenea, aceste proteste au continuat și în mai multe județe din țară. Străzile au fost blocate de către protestatari, dar și cele mai importante puncte de trecere a frontierei precum Nădlac, Siret sau Albița. S-au adunat acolo, iar nimeni nu a mai fost lăsat să treacă, potrivit Antena3.ro

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Noi blocaje în trafic sunt anunțate pentru duminică. Ce au obținut până acum transportatorii și fermierii

Traficul ar putea fi perturbat luni de protestele fermierilor și transportatorilor

Protestele transportatorilor și fermierilor ar putea perturba și în această zi circulația mașinilor pe mai multe șosele din țară, au avertizat luni dimineață autoritățile.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

Citește și: VIDEO: Fermierii şi protestatarii amenință cu continuarea protestelor, după ce negocierile au eșuat din nou: "Suntem pribegi în ţara noastră"

„La nivelul țării, circulația se desfășoară în general pe un carosabil uscat, cu temperaturi negative și valori de trafic scăzute. În județele Arad și Argeș, izolat sunt condiții de formare a poleiului. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale”, transmite Infotrafic.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe DN 2 însă, în localitatea Afumați, județul Ilfov, circulația este restricționată pe prima bandă pe ambele sensuri. Banda este ocupată de autocamioane care participă la protestul transportatorilor.

Se estimează că protestele vor continua și luni, existând posibilitatea ca traficul să fie îngreunat în anumite zone din țară, în special pe șosele de centură ale marilor orașe sau la intrările în acestea.

Recomandăm șoferilor să „se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației”, potrivit Infotrafic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI