La Toulouse, o autostradă este practic blocată de 4 zile. Cel mai mare sindicat agricol ia în considerare proteste naţional în următoarele săptămâni, în ciuda promisiunilor ministrului agriculturii.

Sute de fermieri și transportatori au ieșit în stradă lângă Toulouse, blocand o bandă de circulație de pe șosea. Este a treia zi de protest față de lipsa interesului autorităților franceze față de sectorul agricol.

„Echipamentele și produsele de care avem nevoie sunt din ce în ce mai scumpe și reușim să le vindem pe tot mai puțini bani.

Aceasta este o nedreptate, nu avem cum să nu ne înfuriăm”, a spus- Nicolas Suspene, cereal and livestock farmer.

Ministrul Agriculturii, Marc Fesneau, a mers să discute cu agricultorii și să le afle revendicările.

„Vrem să trăim decent cu banii pe care îi facem din această profesie!”, au discutat protestatarii la venirea ministrului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Este un moment în care ne exprimăm nemulțumirile și dificultățile prin care trece sectorul agricol, dar sunt 365 de zile într-un an și ar trebui să existe această solidaritate tot timpul.”

In Germania mii de agricultori au blocat zile întregi șosele în toată tara. Au ajuns cu tractoarele inclusiv la Berlin, unde, in timpul unei uriașe manifestații au cerut şi demisia cancelarului federal Olaf Scholz. Iar acum, peste week-end 8 mii de oamenii s-au strans, cu utilajele lor- în apropierea unui târg de mâncare din Berlin.

Fermierii au cerut susținerea guvernului pentru promovarea alimentelor sănătoase și a fructelor și legumelor fără pesticide.

Agricultura organică este viitorul. Nu spun numai eu asta, ci solul care nu mai produce nimic!,a spus un fermier.

„Vreau legi în agricultură care să protejeze micii fermieri și nu marile corporații. Sunt de partea diversității în lumea vegetală și animală”, a spus un fermier

„Îmi pasă de viitor, îmi pasă de planetă, îmi pasă de sănătatea mea și a fiului meu și vreau o lume mai puțin poluată pentru el.”,

își strigă oamenii nemulțumirile. 

"Ne-am săturat" este mott-ul organizațiilor care au ieșit în stradă. Fermierii au înmânat o notă ministrului agriculturii prin care cer mai multe drepturi și prin care își exprimă nemulțumirile față de reformele pregătite de guvernul de la Berlin, care prevăd reducerea progresiva a scutirilor de taxe pe motorină, până la eliminarea lor definitiva în 2026. au spus protestatarii nemulțumiți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si