A fost a cincea zi de proteste pentru fermierii și transportatorii din toată țara. Sâmbătă au avut loc discuții la Ministerul Agriculturii şi la Ministerul Transportatorilor, iar duminică protestatarii au avut discuții cu Ministrul Finanțelor.

"Astăzi, la ora 11:00, la sediul MF a fost programată o întâlnire între conducerea instituţiei şi o delegaţie formată din reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întrevedere şi a solicitat amânarea discuţiilor pentru ora 14.00.

Reprezentanţii MF rămân deschişi la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalităţi de comunicare pentru a aborda revendicările şi problemele ridicate", au transmis aceștia.

Protest fermieri transportatori

Fermierii și transportatorii au avut azi discuții cu mai mulți oficiali la Ministerul Finanțelor.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Noi detalii în cazul uciderii lui Adrian Kreiner. Cineva le-ar fi dat hoților pontul cum să jefuiască casa afaceristului

Cu cine au vorbit azi protestatarii furioși?

Din păcate, fermierii și transportatorii nu au primit nimic din ceea ce își doreau, așadar au anunțat că vor continua protestele în toată țara. Întâlnirea de la Ministerul Finanțelor a ținut mai bine de patru ore, însă fără vreun rezultat plauzibil.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La întâlnire au fost prezenți ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Nicoleta Cârciumaru, secretarul de stat, Carmen Moraru, secretarul general adjunct, Petronel Munteanu, directorul general al Direcţiei de legislaţie fiscală şi reglementări vamale şi contabile, Iulian Ardeleanu, directorul general al Direcţiei Antifraudă Fiscală, Teodor Georgescu, preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, directorul general Proceduri Vamale in Domeniul Produselor Accizabile, Claudiu Ardeleanu, directorul general Managementul Riscului şi Investigaţii Vamale, Marcel Mutescu, directorul general Coordonare Control Vamal, Alexandru Dudu, şi directorul general adjunct Coordonare Control Vamal, George Vascea. 

Dănuț Andruș, liderul protestatarilor a spus imediat după consultări că nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare, iar oamenii vor continua să iasă în stradă cu utilajele.

"Dragi colegi protestatari spontani. În urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanţelor declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană. Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit până ce aceste autorități vor înţelege că neputința dumnealor de a gestiona o ţară este reală. Avem lista revendicărilor pe agricultură şi transport, iar din acele revendicări nu s-a acceptat decât aceea cu profitul reinvestit în fermă şi în transport”, a spus Dănuț Andruș.

Protest fermieri transportatori

Fermierii și transportatorii amenință cu noi proteste în țară.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Acuzații dure la adresa unui preot. Ce condiții absurde ar fi impus unui cuplu care dorea să-și boteze copilul?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mult, acesta a spus că ministrul i-a trimite la cei care au scris PNRR. 

”Nu suntem obligați să suportăm datoria publică a statului român. Suntem pribegi în ţara noastră şi nu se mai poate aşa ceva",

a conchis liderul protestatarilor.

Sâmbătă, fermierilor li s-a promis amânarea ratelor, echivalarea categoriei B cu TR și a celei B1 cu TR1, înmatricularea utilajelor, care se va realiza numai prin supunerea înregistrării acestora la primărie, fără obligativitatea CIV şi respectiv a ITP-ului. Până la data de 31 ianuarie 2024 se aşteaptă procesele verbale de calamităţi aferente anului 2023 şi va fi elaborat actul normativ pentru plata despăgubirilor fermierilor afectaţi de secetă.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si