„E vorba, în primul rând, de prețurile uriașe la carburanți și polițe RCA. Marcel Ciolacu i-a anunțat că asigurările vor avea un preț sustenabil. În plus, le-a amintit că le pot plăti și-n rate”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Protestatarii și fermierii, nemulțumiți de soluțiile găsite de Guvern

În Sibiu, tractoarele și camioanele au intrat pe străzile principale și au pornit un marș al revoltei care a blocat tot traficul.

La volanul unui utilaj agricol am întâlnit-o pe Nicoleta. Tânăra provine dintr-o familie de agricultori și spune că tuturor le-a ajuns cuțitul la os.
„Sperăm să ni se rezolve problemele, deoarece mulți dintre fermieri o să ajungă în pragul falimentului. Importurile din Ucraina să se oprească, deci asta este marea problemă a tuturor fermierilor din toată țara”, a spus femeia.
Și vama Halmeu din județul Satu Mare a fost blocată de tractoare și camioane.
„Dacă cumva am aruncat vreo vorbă care a deranjat fermierii români, vreau să-i cer iertare fermierului român”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Citește și: VIDEO: Sesizare neobișnuită! Președintele României, dat dispărut la Poliţie de un deputat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După scuze și discuții la minister, revendicările s-au mutat în Guvern. Ulterior, premierul Marcel Ciolacu le-a dat oamenilor din stradă vestea că are soluții, însă doar pentru o parte din revendicări.
„Este clar că protestele au fost îndreptățite! Astfel, în privința fermierilor, avem mai multe proiecte. Acordăm un sprijin direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, pentru a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina, la culturile înființate în toamna lui 2022”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.


Apoi, au fost înșirate o serie de reglementări privind Inspecția Tehnică Periodică, dar și atestările profesionale. Însă, durerea cea mare a fermierilor și a transportatorilor rămâne în picioare. Polițele RCA și prețul carburanților sunt subiecte de discuții.
„ASF a anunțat deja public ca a găsit împreună cu transportatorii calea spre un nivel decent al RCA la transportul de marfă: va fi un preț sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori. În plus, se permite plata în rate a RCA și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive!”, a adăugat Marcel Ciolacu.
În aceste condiții, protestatarii nu au de gând să se ducă acasă.
Primarul General al Capitalei a anunțat că a aprobat un miting în Piața Constituției, duminică, luni și marți. Vor putea lua parte la manifestație 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si