Manifestările vor avea loc toată ziua, dar cum arată exact programul ne spune colega mea, Georgiana Grimm. Bună seara, Georgiana!

„Bun găsit,

Pregătirile pentru protest vor avea loc chiar înainte de răsărit. Între orele 6 și 6 și jumătate, tractoarele și tirurile care vor fi parcate în centrul capitalei se vor aduna pe șoseaua Alexandriei și vor porni în linie dreaptă spre Piața Constituției. Traseul pe care vor merge acestea îl vedeți în aceste momente pe ecran- vor circula pe Calea Rahovei, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea 13 septembrie și Bulevardul libertății.

Cel mult 100 de tractoare și 100 de capete de tractor de tir au primit undă verde să intre în București. Până la ora 08 și jumătate, toate mijloacele auto vor fi aici, în fața parlamentului. Iar până la 09:30 se vor aduna aici protestatarii. Vă reamintesc că primăria a aprobat un protest cu 5.000 de participanți.
Protestul ar urma să se termine la ora 22, iar fermierii și transportatorii au timp până la 23 să elibereze piața constituției.

Între timp, astăzi a fost a 11 zi de proteste. Și azi mai multe drumuri din toată țara au fost blocate de tractoare și tiruri, haideți să urmărim împreună ce s-a întâmplat.”, a relatat reporterul Știrilor Kanal D, Georgiana Grimm.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

PROGRAM
06.00-06.30- ADUNAREA MIJLOACELOR AUTO PE ȘOS. ALEXANDRIEI
CEL MUL 100 DE TRCTOARE ȘI CEL MULT 100 CAPETE TRACTOR DE TIR
06:30-07.00- DEPLASAREA MIJLOACELOR AUTO PÂNĂ ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI
08:30-09.30- VENIREA PARTICIPANȚILOR LA PROTEST ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI
09:30 -22.00- DESFĂȘURAREA MITINGULUI
22:00-23:00- PLECAREA PARTICIPANȚILOR

Ziua 11 de protest

In primul oras unde tractoarele au avut voie in centru, la Timisoara- fermierii au protestat si azi.

Au claxonat si si-au blindat tractoarele cu afise pe care scria: ne pare rau dar altfel nu se schimba nimic ...si...suntem fermieri, nu instigatori..

La Sibiu, 100 de camioane si utilaje agricole au fost aduse fermieri din tot judetul. Masinile grele au strabatut întreaga zi principalelele sosele, asa cum o fac de acum, zilnic, priun oras. Fermierii spun ca nu renunta pana cand nu le vor fi indeplinire toate solicitarile.

„Aproape ca am ajuns pe butuci, suntem la limita”, a spus un protestatar
„Nu promisiuni, inainte, negru pe alb”, a spus un alt protestatar

„Altfel vom fi nevoiți să ne închidem activitățile, o parte din noi”, spun oamenii ieșiți în stradă.

Fermierii și transportatorii stransi de 3 zile la vama Hamleu au primit un ultimatum ca să elibererze carosabilul până cel târziu la ora 15. Paziti de politisti ...au decis sa plece
Nu este finalul, spun manifestantii care anunta ca vor cauta alte forme de protest, în fața instituțiilor publice, dacă va fi cazul.

„Am reusit sa tragem un semnald e alarma in importul de cereale si am reusit sa oprim importul pentru 3 zile ceea ce au facut si colegii nostri din tara”, a declarat Radu Soldubanu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Nord-Vest. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În aceasta dimineata 30 de protestatarii, cu tot atâtea utilaje,au blocat in vestul tarii sensul de intrare pentru autocamioanele din Ucraina, dar au lasat automobilele să tranziteze vama.

Proteste au fost astazi si la Craiova pe centura orasului.
Revendicarile fermierilor ajung luni si in parlament unde președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat forul legislativ în sesiune extraordinară pentru aprobarea ordonanțelor de urgență adoptate joia aceasta de Guvern. Este vorba despre marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice..


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si