Atracțiile culinare pe baza de cătină au atras pofticioșii

"Toate au un gust extraordinar, și naturale, și medicament pentru corp", a declarat Georgeta Gheorghe.

"Este o dulceață de cătină făcută de noi în casă, de doamne gospodine din zonă. Cel mai bine ar fi să gustați. Vă aștept", a declarat Daniel Boboc, producător de conserve.

Fructului gustos i-a fost dedicat un festival de către administratorul unui camping de rulote.

Aici, tufele de cătină sunt sursa de materie primă pentru gemuri, sucuri și sosuri.

"El este un sos dulce acrișor pe care eu l-am îmbogățit cu diverse arome și cu diverse brânzeturi", a declarat Chef Andreea Pascu.

"Această zonă este renumită prin exportul de cătină în exterior și chestia asta m-a făcut să gândesc ce am putea face noi cu cătina. Am dezvoltat câteva produse pe bază de cătină și cel mai vândut produs este acel fresh de cătină", a declarat Aurel Boboc, organizator.

Festivalul a atras sute de turiști

Fripturile garnisite cu sos de cătină, jeleurile și prăjiturile cu dulceață din cătină i-au uimit, mai ales pe turiștii străini atrași în Ținutul Buzăului de renumele vulcanilor noroioși.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„O iubim. O să o încercăm și ne place. Gustul e perfect”, a declarat un turist străin.

Cătina se găsește din abundență pe dealurile de la Curbura Carpaților iar oamenii acestor locuri știu din străbuni cât de bune sunt bobițele portocalii pentru sănătate.

"Eu gripă nu am avut niciodată. Toată lumea, și am și eu nepoți acasă, îi văz gripați. Eu nu. Toamna, acum, iau câte 12 boabe din astea", a declarat o femeie.



"Jumătate de borcan de miere de albine, jumătate, boabe de cătină, se ține 14 zile la macerat, la rece, în frigider și după aceea se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol", a declarat altă femeie.

Festivalul Cătinei va avea loc în fiecare toamnă, în campingul de rulote de lângă vulcanii noroioși din comuna Scorțoasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si