Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Festivalul Cătinei. Atracțiile festivalului au fost produsele pe bază de cătină

Cine a venit în acest weekend să admire Vulcanii Noroioși din Buzău s-a trezit în mijlocul unui inedit festival. Delicioase dulcețuri, prăjituri, sosuri sau băuturi, toate pe bază de cătină. Micuțele fructe portocalii cu gust dulce acrișor i-au uimit mai ales pe turiștii străini.

,

Festivalul Cătinei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atracțiile culinare pe baza de cătină au atras pofticioșii

"Toate au un gust extraordinar, și naturale, și medicament pentru corp", a declarat Georgeta Gheorghe.

"Este o dulceață de cătină făcută de noi în casă, de doamne gospodine din zonă. Cel mai bine ar fi să gustați. Vă aștept", a declarat Daniel Boboc, producător de conserve.

Fructului gustos i-a fost dedicat un festival de către administratorul unui camping de rulote. Aici, tufele de cătină sunt sursa de materie primă pentru gemuri, sucuri și sosuri.

"El este un sos dulce acrișor pe care eu l-am îmbogățit cu diverse arome și cu diverse brânzeturi", a declarat Chef Andreea Pascu.



"Această zonă este renumită prin exportul de cătină în exterior și chestia asta m-a făcut să gândesc ce am putea face noi cu cătina. Am dezvoltat câteva produse pe bază de cătină și cel mai vândut produs este acel fresh de cătină", a declarat Aurel Boboc, organizator.

Festivalul a atras sute de turiști

Fripturile garnisite cu sos de cătină, jeleurile și prăjiturile cu dulceață din cătină i-au uimit, mai ales pe turiștii străini atrași în Ținutul Buzăului de renumele vulcanilor noroioși.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„O iubim. O să o încercăm și ne place. Gustul e perfect”, a declarat un turist străin.

Cătina se găsește din abundență pe dealurile de la Curbura Carpaților iar oamenii acestor locuri știu din străbuni cât de bune sunt bobițele portocalii pentru sănătate.

"Eu gripă nu am avut niciodată. Toată lumea, și am și eu nepoți acasă, îi văz gripați. Eu nu. Toamna, acum, iau câte 12 boabe din astea", a declarat o femeie.



"Jumătate de borcan de miere de albine, jumătate, boabe de cătină, se ține 14 zile la macerat, la rece, în frigider și după aceea se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol", a declarat altă femeie.

Festivalul Cătinei va avea loc în fiecare toamnă, în campingul de rulote de lângă vulcanii noroioși din comuna Scorțoasa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI