"Defilează prin fața dumneavoastră, Școală Militară Mircea. Școală Militară Mircea, în vârsta douăzeci și patru de ani poartă drapelul României, a Uniunii și pe cea a oceanelor lumii".

Mii de oameni au venit pe Faleza Cazinoului din Constanța să vadă festivitățile de Ziua Marinei, organizate după o pauză de patru ani. Ceremonia a început imediat ce au ajuns președintele Klaus Iohannis împreună cu soția sa, Carmen Iohannis și ceilalți oficiali.

"Dragi marinari, aveți admirația și recunoștința noastră pentru devotamentul și demnitatea cu care purtați Drapelul României pe mările și oceanele lumii".

"Marinarii români sunt cei care pun în mișcare, toate aceste resurse și le organizează în așa numita Forță Navală".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După discursuri a fost organizată o ceremonie religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie.

Punctul culminant al evenimentului au fost exercițiile militare, puse în scenă de marinari, defilarea avelierelor și ambarcațiunilor civile, însoțite de acrobații aeriene.

La festivități au participat și militari străini, inclusiv din cadrul Forțelor Navale ale Turciei, cu un pluton în garda de onoare. O corvetă turcească a fost ancorată și a putut fi vizitată de curioși.

La eveniment au fost prezenți ambasadorul Republicii Turcia, la București, și consulul general al Republicii Turcia, la Constanța. Diseară, Ziua Marinei se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și de drone.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si