Avem în exclusivitate imaginile intervenției ca în filme, atunci când procurorii chiar au pus mâna pe președintele Consiliului Județean Vaslui, în drumul lui spre casă.

Flagrantul este filmat la ora șaptesprezece și un sfert, la scurt timp după ce baronul de Vaslui a luat masa la restaurant cu mogulul Moldovei, care l-a dat pe mâna procurorilor și cu alți apropiați.

Dumitru buzatu și Emil Savin, poreclit Farmazon care înseamnă vrăjitor, se duc spre autoturismele parcate unul lângă altul.

Pe moșia afaceristului, unde există o fermă și o bază piscicolă, regele asfaltului scoate o geantă maro din mașină, în care erau banii, cei un milion două sute cincizeci de mii de lei, marcați cu mită.

Buzatu apucă geanta și o bagă în portbagaj, fără să aibă habar că ochii anchetatorilor erau pe el și că toată scena era filmată și înregistrată audio. În acel moment, baronul de Vaslui i-ar fi spus afaceristului de la care a pretins mita:

Sărut mâna, Emil, încă o dată îți mulțumesc. Eram pe drojdie

După ce a închis portbagajul, Buzatu și Savin s-au întors la masă, în restaurant, iar când dădea să plece spre casă anchetatorii i-au tăiat calea și l-au prins cu geanta plină de bani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fără să știe că fusese filmat și înregistrat în flagrant, președintele consiliului județean Vaslui s-a prefăcut că nu ar avea nimic de ascuns, dar părea destul de agitat în momentul în care procurorii au început să-i percheziționeze mașina.

Citește și: Afaceristul care i-a dat lui Dumitru Buzatu geanta cu bani face declarații în scandalul momentului: ”Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu”

Limbaj codat pentru a nu ridica suspiciunile autorităților

De altfel, Buzatu a fost interceptat non stop în ultima perioadă și de fiecare dată folosea un limbaj codificat când venea vorba de șpagă. Înainte de flagrant, a discutat cu un apropiat, care a pus la punct ultimele detalii înainte de întâlnirea de la pescuit, ce s-a vrut a fi de taină.

- Ai pescuit ceva?

- Am prins câte un pește, tot

- Altceva decât pește?

- Altceva n-am prins, încă n-am pescuit altceva, n-am pescuit

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Mita pretinsă de Buzatu reprezenta zece la sută dintr-o sumă de bani, pe care consiliul județean trebuia să o deblocheze pentru lucrările la un drum strategic din județ.

Emil Savin, regele asfaltului din Moldova, e și el un personaj influent și controversat. E socrul fostului prefect de Vaslui, apropiat al lui Liviu Dragnea și acum parlamentar social democrat, iar în 2018 a fost prins că a fraudat fonduri europene, iar judecătorii i-au interzis să mai deruleze contracte cu statul, dar firmele controlate de el, prin intermediul fiicelor, au câștigat în continuare licitații.

Cât despre Buzatu, magistrații au decis aseară să-l aresteze preventiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si