La ora 1 și 30 de minute, un șofer aflat pe drumul european E85 a văzut explozia urmată de incendiu și a sunat la 112. La 1 și 40 de minute autoritățile activau deja planul roșu de intervenție iar oamenii care locuiesc în apropiere au primit mesaje Ro-Alert. Localnicii din Călimănești au simțit cum vibrau pereții atunci când s-a produs explozia.

Citește și: UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal

Explozia i-a îngrozit pe localnici

„Era flacăra de 30 de metri, bătea căldura, toți vecinii am ieșit. Ne-am speriat tot dealul, ne-a zguduit casele. Bogdaproste că am scăpat așa”, a spus o martoră.

„Era vreo 1, cred că, dormeam și odată am auzit bum, duduia și zic ce e. A ieșit și băiatul după noi afară. În rest, se vedea foc mare, au venit pompierii, a venit poliția”, a spus o altă persoană.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Era cerul alb, ziceai că arde ceva, pe sus. M-am sculat de frica aia, i-am zis soțului scoală, uite, pe cer e lumină mare. Și pe malul poienii era alb, era lumină mare”.

La fața locului au ajuns imediat șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai multe ambulanțe și o autospecială de transport victime multiple. Echipele de intervenție au reușit să închidă complet vanele conductei cu gaz și să lichideze incendiul după trei ore.

„Sunt 4 victime, 4 persoane decedate și alte 5 persoane rănite. Urmează să finalizăm cercetarea la fața locului, apoi audierile, și să stabilim toate datele tehnice în care se efectuau lucrările”, a spus Parcălăbescu Nicolae, prim-procuror adjunct.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Victimele sunt drumari care făceau lucrări pe Autostrada A7. Imaginile filmate pe zi, după tragedie, arătă proporțiile dezastrului. De sus, se văd mai multe camioane și utilaje distruse de foc, pe un terasament al autostrăzii la care se lucra.

Reacția prefectului județului Tulcea, după explozia de la Călimănești

Magistrala de gaz care leagă Onești de Sendreni se intersecta într-un singur loc cu șantierul autostrăzii.

Acolo a avut loc explozia. După o primă evaluare, pompierii au descoperit că un utilaj care amesteca straturile pentru stabilizarea terasamentului a atins țeava de gaz care era foarte aproape de suprafață pământului. 

„Clar este o eroare umană. Vedem acum de unde vine eroarea, din cea constructivă, că nu ar fi la adâncimea corectă. Ar trebui să fie la o adâncime mult mai mare. Dintr-o estimare, până la un metru are adâncime. Toate stasurile spun că trebuia să fie la 1.80”, a spus Nicușor Halici, prefectul județului Tulcea.

Societatea Națională Transgaz a transmis, printr-un comunicat, că firma care execută lucrările la autostrada A7 nu avea voie sa excaveze pe tronsonul suprapus cu conducta, pana cand nu se realiza relocarea magistralei. Constructorul susține insă că a fost vorba doar de o lucrare de suprafață și nu s-au facut excavări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si