Tragedie fără margini în a doua zi de Crăciun. Cinci oameni și-au găsit sfârșitul într-un teribil incendiu care a mistuit o pensiune din Prahova. Morții sunt 4 adulți și un copil, băiatul proprietarului. Alte 3 persoane, un tată și doi copii sunt dați dispăruți și la această oră. Toți cei din pensiune se aflau la o petrecere privată. Vă avertizez, urmează informații și detalii cu un puternic impact emoțional!,

a transmis Silvia Ioniță.

Tragedie în a doua zi de Crăciun

Alarma s-a dat cu puțin înainte de ora 6 și jumătate dimineața. Ferma Dacilor era deja cuprinsă din toate părțile de flăcari. În interior erau 22 de persoane, familia patronului, angajați de la fermă și câțiva prieteni. Veniseră să-și petreacă sărbătorile în tihnă la o petrecere privată și chiar au postat o fotografie de grup. Nimic nu prevestea dezastrul care urma să fie.

Ca din senin, incendiul a mistuit clădirea principală în care se afla bucătăria și restaurantul, cu mansarda deasupra. Toți cei dinăuntru dormeau. Martorii spun că nici nu s-a simțit miros de fum.

Odată cu planul roșu activat, salvatorii au adus la locul nenorocirii 10 autospeciale de stingere și 12 echipaje de prim ajutor și transport victime multiple. Ce-au gasit acolo cu greu poate fi descris în cuvinte.

"A ars complet. De la un capăt la altul. Pentru mine e o mare nebuloasă. E jale. Ce-i acolo e distrugere totală. Sunt 8 morți", a spus un martor.

Mărturii copleșitoare vin de la cei care au rude care lucrau aici.

"Nu a fost nicio petrecere. Au fost cazați. Cu o seară înainte i-a mutat pe cazați pentru că se stricase centrala și nu mai putea să facă cald.

Și i-a mutat în altă parte unde avea căldură", a spus un martor.

La mansardă se aflau 8 oameni. Ei sunt cei care nu au mai apucat să iasă vii. Echipajele de intervenție au scos dintre resturile fumegande 5 trupuri carbonizate. Un copil și 4 adulți.

"Unul din băietii patronului venise. Era mare sportiv la Galați și a lăsat cantonamentul să vină acasă că zice m-am lovit la picior, nu pot să merg în cantonament. A venit acasă să moară", a spus un martor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

"La sosirea primelor echipaje etajul fermei era în întregime cuprins de flăcări. Ăsta a fost un factor important, observarea cu întarziere a incendiului. La ora 5:40 deja acoperișul era în flacari, ăsta este și motivul pentru care victimele au fost surprinse în somn", a declarat un reprezentant IGSU.

Trezit de flăcări, unul dintre bărbații de la mansardă a reușit să își scoată din foc soția și unul dintre copii. Un băiat de 16 ani. S-a întors apoi după ceilalți doi copii.

Pe aceștia trei, echipajele de intervenție i-au cautat printre resturile fumegânde întreaga zi.

"Azi dimineață când a izbucnit focul a intrat să salveze ceva de acolo. Probabil l-a amețit fumul, a căzut și i-au găsit în interiorul camerei chiar lângă ușă... i-a găsit pe amândoi chirciți acolo", a spus un martor.

Mama și baiatul salvați de tată au ajuns cu arsuri la spital.

La acest moment avem 3 persoane transportate la spital, o mamă cu un copil care sunt în stare bună cu leziuni minore și un pompier tot în stare bună cu leziuni minore la un picior, a declarat Raed Arafat.

"Băiatul de 16 ani prezintă arsuri pe 5% din suprafața corpului, a fost investigat inclusiv de oftalmologie, chirugie și ortopedie, nu prezintă alte probleme", a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu.

Incendiul nimicitor a cuprins o suprafață de o mie de metri pătrați. Dată fiind amploarea și viteza de propagare a flăcărilor, ancheta se anunță cu atât mai dificilă.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

"Înțeleg că erau și panouri fotovoltaice. Este foarte greu să ne pronunțăm acum de unde a venit acest incendiu", a declarat Virgil Nanu, prefect județ Prahova.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele în cazul tragediei de la Tohani, fie că vorbim despre panourile fotovoltaice ce se aflau pe acoperișul imobilului sau despre un scurtcircuit sau despre o mână criminală.

"S-au certat cu soțiile, unul dintre ei s-a certat cu nevasta, a amenințat că o incendiază", a spus un martor.

"Cele de la mansardă probabil din cauza fumului și geometriei, arhitecturii mai complicate al holului de evacuare, probabil au fost surprinși de flăcari, de fum", a declarat Tuduroiu Nigolae, ISU Prahova.

Ferma nu avea autorizație la incendiu.

Ultimul control a fost făcut în 2019. Toate focarele au fost stinse până la ora 13, în timp ce coordonarea anchetei a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dosarul penal deschis investighează infracţiuni de distrugere şi ucidere din culpă.

Citește și: Sfâșietor! Unul dintre angajații pensiunii Ferma Dacilor a murit în timp ce încerca să își salveze copiii/ Prefectul Prahova: „Ne este foarte greu să ne pronunțăm cu privire la ce a declanșat incendiul”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si