VIDEO - Fiul vrăjitoarei Mama Omida, ridicat de mascați
Fiul Vrăjitoarei Mama Omida, un cunoscut interlop din capitală, a fost săltat marți de procurorii DIICOT și reținut pentru 24 de ore. Este acuzat că a pus bazele unei grupări care se ocupa cu șantajul și adunarea taxelor de protecție.
Author: Sorin Negru marți 09 noiembrie 2021 , 20:49
Viorel Gongoi, cunoscut drept fiul Mamei Omida, alături de alți complici, i-ar fi luat la țintă încă din 2017 pe patronii din construcții, spun procurorii DIICOT. Concret, membrii grupării ar fi solicitat taxe de protectie de la mai multi dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1, cel mai bogat din Capitală.
Interlopii mergeau pe șantierele de construcții și îi amenințau pe muncitori. În acest mod îi obligau să sisteze lucrările, iar termenele de finalizare erau întârziate. Pentru a putea construi- dezvoltatorii trebuiau să se înțeleaga cu membrii clanului și să plateasca taxe de protecție de mii de euro.
Marți, Viorel Gongoi alături de încă 4 indivizi au fost reținuti 24 ore iar pe parcursul zilei de mâine vor fi prezentați instantei cu propunere de arestare preventivă.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii Capitalei au efectuat, marţi, trei percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Prahova, la membrii grupului.
"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, pe raza municipiului Bucureşti, în vederea comiterii infracţiunii de şantaj(...) în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept de taxă de protecţie", se arăta într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor
Liderul grupării, "personaj notoriu în mediul infracţional"
Pe parcursul cercetării penale s-a stabilit că fiecare membru avea un rol bine stabilit, puterea de decizie aparţinându-i liderului grupării, personaj notoriu în mediul infracţional. Liderul direcţiona ceilalţi membri ai grupului la şantierul victimei pentru abordarea acesteia în moduri intimidatoare, precizează Agerpres.
"Totodată, cu ocazia incursiunii, membrii grupului infracţional îi puneau în vedere dezvoltatorului imobiliar să se prezinte la liderul grupării pentru a discuta. În cadrul întâlnirii, acesta, folosind diverse tehnici de presiune şi intimidare, solicita victimei o sumă de bani pentru a-i permite să continue lucrările de construcţie", se mai arată în comunicatul DIICOT.