Între timp, și pregătirile pentru sărbătoarea Învierii intră în linie dreapta. Însă înainte de săptămâna Patimilor, ultima mare sărbătoare din postul Paștelui este motiv de bucurie și de petrecere pentru creștini: duminica Floriilor, sărbătorită în fiecare an cu o săptămâna înainte de Paște. Aproape 1 milion și jumătate de români își aniversează și onomastica, iar în casele oamenilor este forfotă mare.

Colega mea, Dana Luțu, a ajuns tocmai la Suceava, în casa unei artistei care face acum ultimele pregătiri pentru masă de sărbătoare de duminică, a transmis Silvia Ioniță.

Floriile, pregătiri de sărbătoare

Dana- Bucovina este recunoscută pentru preparatele tradiționale, care încântă prin mireasmă și gust. Cum mai sunt doar câteva zile până la Florii, gospodinele sunt în toi cu pregătirile, pentru a întinde mese bogate musafirilor. Noi astăzi suntem acasă la solista de muzică populară Andreea Popovici.

Ce ai pregătit pentru Florii?

Andreea Popovici- Sigur că nu am putut să stau degeaba, și am pregătit pentru voi un păstrăv, care l-am ținut în baiț, și după l-am afumat în cobză de brad. Mămăliguța, avem aceste cornulețe și pâinea de casă, și colacii cu care o să merg la biserică. Avem cașul proaspăt, care se servește cu roșii și ceapă.

Aceste cornulețe ca și desert și prăjituri. Aceasta chiar are o denumire la noi în Bucovina, se numește tăvălită. Și peștele la cuptor, cu salată, am folosit chiar și un dressing pentru salată. Avem zacusca de hrib, salatele de icre și sărățelele cu acei covrigi făcuți la cuptor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dana Luțu- Și avem pe aici pe Sofia și Iustin. Ce frumos sunteți îmbrăcați!

Mulțumesc!

Dana Luțu- Sunteți în costum tradițional bucovinean?

Da.

Citește și: VIDEO- Delicii franțuzești pe mesele de sărbători. Cererea pentru produsele de patiserie din bucătăria internațională este tot mai mare

Dana Luțu- Ce o să faci de Florii?

O să merg la biserică.

Dana Luțu- Tradiția merge mai departe. Eu știu că de pe masa oricărui bucovinean nu lipsește?

Andreea Popovici- Peștele în cobză de brad, care are o rețetă așa mai aparte, aș putea spune. Este făcut la  fum de fag și foc de brad și este delicat.

Aș îndemna chiar toți turiștii care trec pragul Bucovinei să încerce acest pește, pentru că este renumit în întreaga lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si