„A trecut prin infern, dar nu s-a dat niciodată bătut. Este povestea lui Florin Mihuț, bihoreanul în scaun cu rotile care vrea să participe la Jocurile Paralimpice de la Los Angeles. Tânărul este campion la paraciclism, iar acum scrie o carte motivațională. În plus, sportivul este și vedetă pe rețelele de socializare unde are zeci de mii de urmăritori”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Florin Mihuț, lecție de viață inspirațională

Florin avea doar 24 de ani când a suferit un accident de motocicletă. Toate planurile de viitor i s-au schimbat în momentul în care medicii i-au spus că va merge într-un scaun cu rotile.
„Sunt foarte recunoscător că nu am murit. Într-o curbă am pierdut controlul și m-am izbit cu spatele de un parapet și în urma accidentului am suferit o leziune medulară la coloana vertebrală”, a explicat Florin.

Citește și: VIDEO- Pilates pentru gravide. Acest sport poate combate stresul și anxietatea din timpul sarcinii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Accidentul de motocicletă nu i-a frânt aripile, iar tânărul a continuat să lupte si a învățat să trăiască folosind scaunul rulant. Și-a amenajat apoi acasă, la Mihai Bravu, o sală de forță unde lucrează zilnic.
Sala de forță nu este singurul loc unde Florin își încărca bateriile. El iese adesea la plimbare cu o bicicletă specială pe care o pedalează cu ajutorul brațelor.
„Se numește hand bike sau tricicletă pentru că are trei roți”, a mai explicat Florin.


Tânărul din Bihor a participat până acum la mai multe concursuri de paraciclism în Europa iar anul a trecut a devenit campion național. Visul lui este să se califice la Jocurile Paralimpice din 2028 și se pregătește pentru asta.
Florin și-a deschis și un cont pe TikTok, unde postează clipuri motivaționale pentru cei care îl urmăresc. Tânărul a reușit să strângă până acum o comunitate de 30.000 de urmăritori.
Acum, Florin scrie o carte motivațională despre modul în care a reușit să treacă peste teribilul accident.
„Am scris despre trecerea mea de la un tip foarte activ, piciorist, că noi așa le zicem celor care umblă și noi suntem cărucioriști, de la un tip foarte activ, am căzut maxim cât de jos am putut iar apoi m-am ridicat treptat”, a mai spus tânărul.
Primele exemplare ale cărții vor fi lansate luna aceasta, iar tânărul speră să fie un succes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: