VIDEO -Florinel Coman a fost prins cu viteză și un permis posibil fals
Anchetă de proporții după ce fotbalistul Florinel Coman a fost prins conducânt bolidul de 50.0000 de euro cu viteză pe autostrada și cu un permis posibil fals
Florinel Coman a fost surprins de aparatele radar în vreme ce gonea ca turbat- cu 165 de km/oră- pe autostrada Soarelui. A frânat brusc doar atunci când polițiștii l-au oprit să îl amendeze! Doar că- în momentul în care agenții i-au cerut fotbalistului actele- aveau să facă șocanta descoperire: permisul de conducere se pare că ar fi unul fals- eliberat în Ucraina.
Patronul FCSB- Gigi Becali- îl consideră nevinovat și îi sare în apărare.
„Are permis internațional! Până în pânzele albe îl cunosc. Păi, nu e al meu?”, susține Becali.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În schimb- Laurențiu Calu- șeful școlii de fotbal Luceafărul Brăila- unde a crescut Florinel Coman- a primit vestea ca pe o undă de șoc!
„E un copil, un tânăr, îmi pare rău că a ales varianta asta! El nu a fost un element rău, a fost un copil exemplu!”, spune antrenorul.
Până una, alta, fotbalistul s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără a deține permis și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 până la 5 ani! Cazul lui însă nu e unul rar.
Moda permiselor false procurate din Ucraina a devenit un fenomen în România- iar în spatele ei se ascunde o veritabilă mafie. Polițiștii- mai ales cei de la graniță- se confruntă tot mai des cu astfel de... „șoferi”. Explicația este simplă. Un permis de conducere fals- chipurile- eliberat de autoritățile din Ucraina- costă pe piața neagră între 600 și 800 de euro. Iar în câteva zile ajunge la destinatar.„Cand ii gasim pe teritoriul Romaniei constantam ca sunt analfabeti nu stiu sa scrie nu stiu semnele de circulatie, dar suntem in imposibilitatea de a le face ceva atata timp cat permisul respectiv a fost emis in conditii legale”, spune poliția.
De pildă- la sfârâșitul anului trecut- polițiștii din Iași spuneau că în fiecare săptămână depistează cel puțin o persoană care conduce cu permis de Ucraina. Iar cele mai multe acte false provin din regiuni aflate în război- astfel că e greu dacă nu imposibil de verificat pentru că autoritățile de acolo nu pot furniza informații clare. Și nu e singura țară de unde se procură astfel de hârtii. Și din Republica Moldova pot fi cumpărate. Cei de acolo recunosc că practica a luat o amploare fără precedent!
În ultimii ani- anchetatorii români- au destructurat mai multe grupări care făceau bani cu astfel de permise false.
Citeste si: A murit interpretul de muzică populară Mărin Cornea- radioimpuls.ro