In articol:
- Florinel Coman, viteză de 165 km/h și permis de conducere suspect
- Permisele de conducere false, o problemă în România
Florinel Coman a fost surprins de aparatele radar în vreme ce gonea ca turbat- cu 165 de km/oră- pe autostrada Soarelui. A frânat brusc doar atunci când polițiștii l-au oprit să îl amendeze! Doar că- în momentul în care agenții i-au cerut fotbalistului actele- aveau să facă șocanta descoperire:
„Pentru ca un cetățean străin să poată obține un permis în Ucraina ar trebui să aibă- în primul rând să aibă permis de ședere acolo. Apoi- examenul auto durează undeva la două luni și prevede probe practice și teoretice”, relatează reporterul Kanal D.
Florinel Coman, viteză de 165 km/h și permis de conducere suspect
Patronul FCSB- Gigi Becali- îl consideră nevinovat și îi sare în apărare.
„Are permis internațional! Până în pânzele albe îl cunosc. Păi, nu e al meu?”, susține Becali.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
În schimb- Laurențiu Calu- șeful școlii de fotbal Luceafărul Brăila- unde a crescut Florinel Coman- a primit vestea ca pe o undă de șoc!
„E un copil, un tânăr, îmi pare rău că a ales varianta asta! El nu a fost un element rău, a fost un copil exemplu!”, spune antrenorul.
Până una, alta, fotbalistul s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără a deține permis și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 până la 5 ani! Cazul lui însă nu e unul rar.
Permisele de conducere false, o problemă în România
„Cand ii gasim pe teritoriul Romaniei constantam ca sunt analfabeti nu stiu sa scrie nu stiu semnele de circulatie, dar suntem in imposibilitatea de a le face ceva atata timp cat permisul respectiv a fost emis in conditii legale”, spune poliția.
De pildă- la sfârâșitul anului trecut- polițiștii din Iași spuneau că în fiecare săptămână depistează cel puțin o persoană care conduce cu permis de Ucraina. Iar cele mai multe acte false provin din regiuni aflate în război- astfel că e greu dacă nu imposibil de verificat pentru că autoritățile de acolo nu pot furniza informații clare. Și nu e singura țară de unde se procură astfel de hârtii. Și din Republica Moldova pot fi cumpărate. Cei de acolo recunosc că practica a luat o amploare fără precedent!
În ultimii ani- anchetatorii români- au destructurat mai multe grupări care făceau bani cu astfel de permise false.
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro