Vântul puternic a făcut ca focul izbucnit sâmbătă dimineața să se extindă rapid. În ciuda intervenției pompierilor, incendiul a scăpat de sub control și localnicii din treisprezece sate au fost evacuați. Un baraj de foc și fum a fost filmat de grecii forțați să-și părăsească locuințele.

Pompierii sunt ajutați de voluntari și de avioane și elicoptere care aruncă zeci de tone de apă peste limbile de foc. Autoritățile spun că în acest moment nu sunt victime, dar pagubele materiale sunt imense.

Case și mașini, prinse în capcana de foc, s-au făcut scrum.

Vâlvătaia amenință să ajungă în Alexandropuli, reședința regiunii Evros. Salvatorii se confruntă cu o vreme extremă, iar vântul care își schimbă frecvent direcția le face misiunea aproape imposibilă.

Citește și: VIDEO- Furtuni de cod roșu la sfârșitul verii. Vara extremelor se încheie cu extreme

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ajutorul lor vor ajunge și pompierii români, care au plecat astăzi cu mai multe autospeciale către Evros. Fermierii încearcă și ei să ajute autoritățile și aduc pământ pentru a forma baraje naturale în calea focului.

Incendiile sunt puse pe seama temperaturilor extreme, dar nu este exclus ca și aici să fie vorba despre o mână criminală.

De altfel, un val de aer cald a adus coduri roșii de caniculă în opt orașe din nordul Italiei, printre care Roma, Florența, Bologna, Perugia, Brescia sau Bolzano.

Și zone din Croația sunt vizate de un cod roșu de caniculă. Meteorologii spun că temperaturile extreme se vor mai domoli abia în weekend.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si