Medicii de la direcția de sănătate publică s-au întors astăzi la centrul educațional din cadrul grădiniței private. Ancheta epidemiologică s-a extins la alți 30 de copii și șaptesprezece angajați: „Sunt confirmate două cazuri de TBC, unul la un adult, de fapt o persoană care lucrează în cadrul acelei instituții, și la un copil. De la momentul apariției primului caz dispensarul TBC a declanșat o anchetă epidemiologică, anchetă care desigur este în curs de desfășurare.”

Citește și: VIDEO Chiar și la 40 de grade, unii români nu se lasă doborâți de caniculă: „Nu mi-e cald deloc, mi-e bine!"

Totul a început în luna aprilie, când o îngrijitoare a început să aibă simptome specifice unei răceli. A crezut că este o viroză și a continuat să vină la serviciu. A ajuns la spital după ce starea de sănătate s-a degradat și mai mult. La scurt timp, un alt copil a fost depistat cu tuberculoză: „În momentul de față sunt mai mulți copii, 7 adică, infectați, dar nu bolnavi de tuberculoză. Aceștia vor primi tratamentul adecvat. Au fost niște probleme de transparență a informațiilor.”

dsp iasi, ancheta, gradinita

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cei mai mulți părinți spun că au aflat abia astăzi că există cazuri de tuberculoză la grădinița unde își duc copiii: „Astăzi este informarea cu exact ce se întâmplă. Până acum au fost doar speculații, ce s-a auzit între părinți. Din aprilie se știe dar așa, la nivel de șușoteli.”

Ba mai mult, cu toate că există o anchetă epidemiologică în curs, centrul educațional din cadrul grădiniței avea în plan să găzduiască astăzi o petrecere de final de an la care urmau să participe preșcolari de la alte grădinițe.

Abia după ce informația a apărut în presă, conducerea a decis să anuleze evenimentul, iar părinții au fost anunțați printr-un mesaj că petrecerea s-a anulat abia când au ajuns în fața centrului cu copiii de mâna.

Cu toate acestea, reprezentanții grădiniței spun că nu au de gând să suspende activitatea: „Activitatea nu s-a suspendat, s-a suspendat doar pentru faptul că este dezinfecție de contaminare. Nu ne obligă nimeni să suspendăm activitatea. Activitatea nu poate fi suspendată pentru că, copiii nu sunt purtători și nu este nicio altă boală declarată.”

Grădinița și centrul educațional privat funcționează în patru corpuri de clădire, iar medicii spun că intenționează să extindă ancheta epidemiologică.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO Scene greu de imaginat la Iași! Un copil de 11 ani, bătut cu pumnii și picioarele pentru că a stropit un taximetrist


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si