In articol:
- Pandemia a lăsat fără job-uri barmani și bucătari, dar au căutat alte meserii
- Peste 1,5 milioane de români au rămas șomeri în anul care se încheie
Bogdan Onofrei a lucrat 15 ani ca fotograf business şi corporate. Cum pandemia a impus restricţii, şi-a dat seama că nu va mai avea cum să câştige bani.
„Clienții pe partea de foto au început să fie foarte puțini, oamenii nu au mai investit în marketing, în promovare și ușor, ușor, m-am reorientat spre partea de tâmplărie”, spune Bogdan.
Bogdan a accesat fonduri nerambursabile şi are acum propriul atelier şi doi angajați, iar comenzile cresc de la o lună la alta.
Pandemia a lăsat fără job-uri barmani și bucătari, dar au căutat alte meserii
„Lucrăm la un proiect de casă particulară, avem în lucru o casă cu tot ce înseamnă uși, mobilier de bucătărie, mobilier de baie, acum lucrăm la mobilierul din baie, un blat din lemn masiv de stejar”, spune tânărul.
Şi Mihaela şi Sorin au renunţat la joburile pe care le aveau în Cluj şi au pus pe picioare o afacere cu produse uscate, într-o comună din Apuseni. Cei doi soţi au decis să facă o schimbare în viaţa lor cu puţin timp înainte de izbucnirea pandemiei, iar afacerea lor se bucură de succes în aceste vremuri grele.
„Prima data am vrut sa fie ca si hrana naturala pentru familie iar in cercul nostru de prieteni vazand ca sunt tot mai multi doritori ne-am gandit sa o dezvoltam ca si afacere”, spun ei.
Peste 1,5 milioane de români au rămas șomeri în anul care se încheie
Cei doi si-au amenajat un mic atelier in curtea casei, unde sunt deshidratate fructe, legume, ciuperci şi plante, iar langa poarta au si un magazin de prezentare.
Produsele se vând, cel mai bine, online, însă nu sunt putini nici cei care ajung sa cumpere direct din magazinul lor.
Potrivit celor mai recente date, de la începutul crizei sanitare, peste 1,5 milioane de români și-au pierdut locul de muncă.