VIDEO& FOTO | Cum arată aeroportul din Hostomel după retragerea militarilor ruși
Tot mai multe imagini de pe aeroportul Antonov din Hostomel au fost publicate pe internet. Acestea surprind dezastrul lăsat de trupele rusești în urma retragerii.
Situat la nord de capitala Kiev, aeroportul Antonov din Hostomel, a fost locul în care au avut loc confruntări dureroase încă din primele zile ale războiului ruso-ucrainean .
Forțele armate din Ucraina au continuat sâmbătă dimineață contraofensiva în jurul Kievului, în timp ce armata rusă se afla în retragere, potrivit unui buletin informativ al serviciilor britanice de informaţii militare, citat de Reuters.
Footage from the #Hostomel airfield after its liberation from #Russian troops. pic.twitter.com/gm9VxaRYLk
— NEXTA (@nexta_tv) April 2, 2022
Armata lui Vladimir Putin a abandonat aeroportul Antonov din Hostomel, din apropierea capitalei Ucrainei, loc unde au existat lupte încă din prima zi a invaziei, 24 februarie.
Mai multe imagini publicate pe Twitter arată avioane distruse la sol în timpul luptelor. Printre acestea și epava celebrului avion Antonov AN-225 Miria, distrus în hangarul său în primele zile ale invaziei, când ruşii au ocupat aeroportul Hostomel.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Potrivit contului de informații din surse deschise OSINT Defender, aparatul de zbor ar fi fost distrus de o rachetă balistică în hangarul său de pe aeroportul Hostomel.
This is how the #Gostomel airport looks now, where the wreckage of the An-225 "Mriya" plane is located.
pic.twitter.com/u6pAIJjx7k — NEXTA (@nexta_tv) April 1, 2022
Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au reluat vineri negocierile, prin videoconferinţă, anunţă şeful echipei diplomatice ruse, Vladimir Medinski.
"Continuăm negocierile prin videoconferinţă. Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat", a declarat Vladimir Medinski, într-un mesaj postat pe platforma Telegram.
Statele Unite nu au observat că Rusia are o abordare "serioasă" în negocierile cu Ucraina, a afirmat marţi secretarul de Stat american, Antony Blinken, semnalând că aşteaptă acţiuni, nu doar declaraţii din partea Moscovei.
Săptămâna aceasta s-a părut că a existat un avans în discuțiile de pace de la Istanbul, după ce Rusia a declarat că își va reduce operațiunea militară în jurul Kievului și Cernihivului, potrivit Antena 3.
Citeste si: De ce vrea Rusia ca gazul pe care îl exportă să fie plătit în ruble?
Citeste si: O nouă taxă din ianuarie 2025 pentru șoferi! Ce este "rovinieta de munte" și cum se achită- radioimpuls.ro
Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus „pentru moment” că sunt „doar cuvinte, nimic concret”.
Pe 28 februarie au avut loc negocieri între părțile ucrainene și ruse pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Următoarele discuții, potrivit unor informații, sunt programate pentru 2 martie. Surse din diplomația ucraineană au dezvăluit comandantului- șef unele dintre revendicările formulate de ruși.
Ce cere Rusia în negocierile cu Ucraina:
Partea ucraineană în negocierile cu Rusia a cerut doar încetarea focului și retragerea de pe teritoriul Ucrainei a tuturor trupelor ruse, informează Unian.