"Cine visează să ajungă antreprenor peste noapte are nevoie de un buget generos. Francizele, care erau altădată dorința oricărui tânăr ce voia să devină propriul patron, nu mai sunt atât de ieftine ca în anii trecuți. Cu toate acestea pot aduce profit, dacă întreprinzătorii țin cont de câțiva factori", a transmis Silvia Ioniță.

Francizele, afaceri de mii de euro

Afacerea cu cafea a fost pariul câștigător al lui Irinel, un tânăr care a pornit la drum cu o singură franciză în 2018.

Acum are trei locații în portofoliu. Începutul a însemnat, însă, o investiție serioasă.

Citește și: VIDEO- Filme mult așteptate la cinema. „Aquaman 2: The Lost Kingdom” va apărea pe marile ecran pe 22 decembrie

"Taxa de franciză e 5000 de euro pe care o achiți să intri în franciză, după care te costă amenajarea în funcție de cât de mare e spațiul, cat se investește în decor. Multă din aparatură e in custodie, cum ar fi aparate de cafea, râșnițe. Prima franciză este și acesta în care filmăm, a costat în jur de 20 și un pic de mii de euro la momentul respectiv. Mi se pare ca a fost o investiție inspirată, banii s-au recuperat, s-au reinvestit. Un francizor te ajută pe partea de marketing, pe partea de marfă, cu training-ul cu angajații", a declarat Irinel Nicoară, antreprenor.

Un an jumătate a durat până când tânărul și-a recuperat banii investiți în prima franciză. Într-o singură locație reușește să vândă peste 300 de cafele pe zi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar că, din cauza inflației și a scumpirilor care s-au ținut lanț în ultimii doi ani, achiziționarea unei francize scoate mai mulți bani din buzunarele întreprinzătorilor.

"E mai costisitor, au crescut costurile cu absolut tot, începând de la materie primă, materiale de construcții, frigidere care s-au scumpit cu 200%, este scump acum, dar și prețul de vânzare al produselor a crescut și marja a rămas constantă", a declarat Irinel Nicoară, antreprenor.

O altă franciză care dă roade este cea cu bubble tea, o băutura taiwaneză cu perle de tapiocă. Tot mai multe astfel de locații s-au deschis în Capitală.

"Franciza îți facilitează accesul la tot know-how-ul, la producători, la stocurile de marfă, la retețe, tot ce înseamnă partea de aprovizionare pentru a începe din ziua 1 să produci. În prezent franciza e la 6000 de euro. Sunt elemente incluse în prețul francizei și sunt elemente care vin separat de prețul francizei în funcție de fiecare colaborator, de locul unde are de gând să-și deschidă punctul", a declarat Gabi, antreprenor.

Numărul clienților într-o singură locație a crescut de la un an la altul, iar într-o singură zi de vârf se pot vinde peste 250 de băuturi taiwaneze.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Astfel de francize diferite s-au deschis în majoritatea orașelor din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: