Franța are de ieri un nou premier. La 34 de ani, Gabriel Attal este cel mai tânăr prim-ministru din Hexagon și primul care declară public că face parte din comunitatea LGBT. Tânărul politician a ocupat până acum scaunul de ministru al educației, a transmis Cristina Dorobanțu.

Franța are cel mai tânăr premier

"Vreau să întăresc faptul că școlile sunt mama bătăliilor noastre, și trebuie să fie în mijlocul priorităților noastre iar eu, ca Prim Ministru, le voi da toate resursele ca să reușească", a declarat Gabriel Attal.

Gabriel Attal a ținut ieri primul discurs, după ce președintele Emmanuel Macron l-a numit în funcția de prim-ministru. Vârsta lui a atras atenția presei internaționale. Este cel mai tânăr premier francez și, la ora actuală, cel mai tânăr ocupant al acestei funcții de pe glob. Dar cariera politică a lui Attal a început încă și mai devreme. S-a înscris în Partidul Socialist când avea 17 ani. La 29, era deja numit secretar de stat pe probleme de tineret. Numirea sa ar fi menită și să dea un exemplu tinerilor, și să-i facă mai activi în viața publică.

"Faptul că Gabriel Attal este aici ne dă un avânt în plus să continuăm reformele", a spus Emmanuel Macron.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În plus, Gabriel Attal este și primul politician de acest rang care admite public că e gay. Partenerul său este tot un politician, Stephane Sejourne, europarlamentar, care conduce grupul liberal Renew Europe. Statul francez recunoaște parteneriatul civil între persoanele de același sex încă din 1999.

Citește și: VIDEO- Furtuna Hank mătură Marea Britanie. Au fost emise 750 de alerte de călătorie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: