Mii de francezi- inclusiv membri ai deja celebrei mişcări Vestele Galbene, au luat cu asalt centrul Parisului- în timp ce alţii s-au mobilizat în nu mai puţin de 245 de manifestaţii organizate în întreaga ţară.

Greva generală, însă, a blocat tot! Primul sector vizat şi cel mai afectat a fost cel al transporturilor.

„E groasă de tot, scuzaţi expresia! Nu mă mai trimiteţi aşa! Mi-a zis că zborul are întârziere două ore...

Eu oricum pierd conexia 6!”, spune o femeie. Ea trebuia să ajungă la timp la Paris pentru escală, după care urma să urce în alt avion, către Los Angeles! Greva francezilor, însă, i-a dat tot programul

Compania franceză Air France a anulat deja 30% din zborurile interne şi 15% din zborurile pe distanţe medii. Şi operatorii de la sol sunt în grevă, ceea ce s-a tradus prin mult mai puţine curse operate de la celelalte companii aeriene şi multe ore de aşteptare pentru pasagerii rămaşi singuri prin aeroporturi!

Şirul de întârzieri a continuat cu zborurile programate la aterizare şi decolare după prânz.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Panică în timpul unui zbor București- Roma. Un român s-a aflat în mare pericol

La Paris, turiştii şi locuitorii au trebuit să se descurce singuri în lipsa mijloacelor de transport în comun: fie pe trotinete şi biciclete, fie să îşi care singuri bagajele chiar şi pe distante mari.

11 din cele 14 linii de metrou au fost închise, iar 90% din trenurile de mare viteză şi circa 80% din trenurile regionale au fost ţinute în gări.

În grevă sunt şi angajaţii din muzee şi obiective majore, aşa că turiştii nu au avut de ales decât sa admire de la distanta atractiile din capitala Frantei.

Aproape toţi locuitorii din Paris au stat acasă astăzi! Fie pentru că s-au alăturat grevei, fie profesorii nu au venit în şcoli, iar ei au trebuit să aibă grijă de copii toată ziua!

Reforma sistemului de pensii, una din măsurile importante ale preşedintelui Emmanuel Macron, vizează unificarea celor 42 de regimuri actuale de pensionare (pensii private, pensii pentru funcţionari, pensii speciale, pensii complementare şi altele- într-un sistem universal, pe bază de puncte.

Oameni care au muncit toată viaţa pentru o pensie decentă şi chiar au investit în sistemul privat nu vor să îşi piardă banii şi drepturile.

În zadar a încercat guvernul francez să oprească această grevă prin negocieri! Sindicatele şi muncitorii sunt hotărâţi să îşi obţină drepturile. Greva similară din 1995 a durat o lună şi jumătate!

Citeste si: Proteste violente în Barcelona, după condamnarea liderilor catalani. Atenționare de călătorie MAE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si