"Danemarca are un nou rege! Printul moștenitor, Frederick al 10-lea, a fost încoronat că monarh în urmă cu doar câteva ore.

Ceremonia de încoronare a fost simplă, fără participarea demnitarilor străini și fără că noul suveran să urce pe tron sau să poarte coroana. Evenimentul a fost urmărit cu sufletul la gură de peste o sută de mii de oameni, cu toții adunați în fața Palatului Christiansbourg, din Copenhaga.

Marea de danezi i-a aclamat pe noul rege Frederick al 10-lea, alături de familia sa, care au ieșit la balconul palatului pentru a saluta mulțimea. Momentul de aur a fost sărutul regal dintre noul monarh și regina Mary, primul om de rând devenit rege în această țară.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Frederick al 10-lea a preluat tronul de la mama sa, regina Margareta a 2-a, care a participat la ultima ei procesiune cu trăsură regală, pe străzile din Copenhaga, înainte de a semna actul de abdicare și a ceda tronul fiului ei.

Astfel, Danemarca devine țara cu două regine, căci fosta suverană în vârstă de 83 de ani își păstrează titlul, în timp ce Mary, soția regelui Frederick, devine regină Consoartă", a transmis Cristina Dorobanțu.

Citește și: Scriitorul rus Lev Rubinstein, opozant al lui Putin, a murit după ce a fost lovit de o mașină în Moscova, pe trecerea de pietoni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: