Close sidebar
Close sidebar

VIDEO „Frică, teroare, hărțuire constantă”. Profesor de la Universitatea din Sibiu, acuzat de abuzuri de mai mulți studenți. Cadrul didactic spune că nimic nu e adevărat

Tânăra care a ales să dezvălui abuzurile i-a fost studentă profesorului vreme de doi ani. Cel de-al doilea an a ajuns să fie și ultimul pentru că a fost nevoită să se retragă de la facultate.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

„Frică, teroare, hărțuire constantă, umilire”, sunt doar câteva dintre trăirile pe care le-ar fi avut studenții la Psihologie de la Universitatea din Sibiu atunci când povestesc despre orele de Metode de analiză și interpretare calitativă a datelor. Zeci de studenți spun că la cursuri erau tratați într-un mod degradant, umilitor și lipsit de respect, că erau amenințați, iar profesorul făcea abuz de putere pentru a-i teroriza: „Am fost supusă doi ani de zile la un stres psihologic atât de puternic încât sănătatea mentală s-a degradat, am avut atacuri de panică, aveam anxietate constant, am ajuns să nu mai particip la cursurile lui pentru că nu puteam pur și simplu să îl mai văd și să fiu în preajma lui.”

Tânăra care a ales să dezvălui abuzurile i-a fost studentă profesorului vreme de doi ani. Cel de-al doilea an a ajuns să fie și ultimul pentru că a fost nevoită să se retragă de la facultate: „A pus mâna pe mine, adică până în anul doi n-am avut niciun fel de interacțiune fizică.

Am fost atât de șocată de acel eveniment încât venise cineva să mă ia de la facultate și am început să râd pur și simplu de ce mi s-a întâmplat, era un râs nervos pentru că nu puteam să concept că a pus mâna și pe mine, speram cumva să scap.” Alți studenți povestesc despre abuzuri psihice greu de închipuit: „Preda și din când nu când dădea cu pumnul în masă cât putea de tare în fața celui care stătea în prima bancă.
Era un comportament de teroare, te speria invariabil. Avem colege pe care le atingea într-un mod complet nepotrivit.”

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Piciorul unui alpinist dispărut acum 100 de ani a fost găsit pe Everest. Povestea misterioasă a unei expediții cu final tragic- antena3.ro

În plus profesorul i-ar fi obligat să se urce pe mese și pe scaune și să stea în picioare în fața clasei ca mecanism de pedeapsă. Le punea întrebări cu tentă sexuală și li se adresa cu dispreț: „Dintotdeauna și știm, ca în alte exemple, toți știau.” Mai mulți studenți au sesizat conducerii universității comportamentul deplasat, însă nu au fost luate măsuri.

În replică, profesorul acuzat se consideră nevinovat: „Nimeni nu spune că a fost agresat.

Spun că examenul e greu, spun că e limbă străină, nimic de comentat. N-a avut loc nicio agresiune.”

Am cerut un punct de vedere și din partea universității însă nu ne-a răspuns nimeni. Acuzațiile au fost transmise și inspectoratului de poliție.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI