In articol:
„Din cauza temperaturilor scăzute ale iernii, atât în zonele montane cât și la orașe, câinii de talie mică au nevoie de îngrijire specială. Care este cea mai potrivită abordare, aflăm de la colega mea, Dana Luțu, care a cerut sfatul specialiștilor în domeniu ”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.
Cum protejăm cățeii de frig?
Prima regula când vine vorba de îngrijirea unui cățel de talie mică este că acesta are nevoie de o protecție suplimentară în fața temperaturilor scăzute. Deși blana lor îi ajută să facă față valorile termice de iarnă, organismul este totuși diferit față de cel al unui câine de talie mare. Și tocmai din acest motiv, hăinuțele pentru plimbare nu sunt doar un accesoriu, ci o necesitate, care trebuie stabilită în funcție de gradele din termometre și de manifestările meteo.
„Dacă afară este umed, este foarte potrivită această hăinuță, că prin ea nu trece umezeala, este foarte groasă. Este foarte bună pentru iarnă”, a explicat Anca, medic veterinar.
Haina aleasă pentru ieșirile afară trebuie să fie în concordanță și cu tipul de blană al patrupedului.
Odată stabilă ținuta, nu trebuie să uitați un detaliu important: la fel cum copiii poartă iarna mănuși care să le protejeze mâinile de frig, la fel și cățeii de talie mică trebuie menajați de diverse pericole specifice sezonului.
Iar atunci când mergeți în zonele de munte, unde indiferent cât de bine îmbrăcați cățelul, frigul își spune cuvântul, este indicat să aveți în cameră accesorii care să ajute patrupedul să se încălzească mai rapid.
„După ce veniți de la o plimbare mai friguroasă, avem pernuță cu spumă de memorie care își absoarbe căldură proprie și poate sta pe ea și se încălzește foarte repede”, a adăugat medicul veterinar.
Spre deosebire de câinii de talie mare, care nu necesita îmbrăcăminte de protecție, cățeii de talie mică au parte de oferte foarte variate în magazine. Iar un echipament complet de protecție împotriva frigului, prețurile nu depășesc 200 de lei.