Vremea extremă lovește dur în ultimele zile de toamnă, iar frontul de aer polar care a pus stăpânire pe cea mai mare parte din Europa face ravagii. În timp ce turcii se luptă în același timp cu tornadele, cu nămeți uriași, dar și cu puhoaiele violente, vecinii bulgari sunt paralizați de codul roșu de viscol și ninsori, a transmis Cristian Sabbagh.

Frontul de aer polar paralizează Europa

Codul roșu de viscol și ninsori i-a paralizat weekend-ul acesta și pe bulgari.

Nordul țării a fost grav afectat de ninsori neobișnuite pentru luna noiembrie, iar guvernul a declarat stare de urgență în patru mari regiuni din țară.

"În peste 1.000 de localități încă nu există încă energie electrică. Este nevoie de timp pentru ca echipele de urgență să răspundă", au declarat autoritățile bulgare.

Din cauza viscolului, inclusiv capitala, Sofia, a rămas în pană de curent, iar conform autorităților, peste 30 de persoane au fost rănite în urma vremii extrem de violente.

În ceea ce privește țara vecină, MAE a emis o avertizare de călătorie pentru români. Mai mult decât atât, autoritățile din Bulgaria au decis suspendarea intrării camioanelor pe teritoriul țării prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Russe.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu de ninsori în Moldova și Ucraina. Furtuna Secolului a cuprins cele două țări

Vremea a făcut prăpăd și în Turcia. O furtună violentă a crescut brusc nivelul mării și a rupt barajele din zona coastei.

Valurile au măturat tot în calea lor, iar puhoaiele s-au revărsat pe străzile din Izmir, provocând daune uriașe.

O altă furtună a lovit din plin Istanbulul. Vântul a distrus acoperișurile caselor și a smuls copacii din pământ.

Directoratul meteorologic general al Turciei a emis avertizări de vreme severă în aproape toate cele 81 de provincii. Inundațiile nu au reprezentat însă singurul pericol. În Dalaman, localnicii au fost surprinși de o adevărată tornada care a amenințat zeci de case și blocuri. În tot acest timp, vestul țării s-a trezit în nămeți de peste 1 metru.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vremea dă bătăi de cap și grecilor. Celebra insulă a distracțiilor s-a transformat, în urma furtunilor, într-o mare piscina.

Iar aerul arctic pune zilele acestea stăpânire și pe britanici. Vântul rece care bate din Scandinavia a scăzut temperaturile până la -8 grade Celsius, iar zăpada s-a depus deja în mai multe regiuni. Conform meteorologilor, deși nu am intrat oficial în iarnă, frontul de aer polar va rămâne deasupra Europei până la sfârșitul săptămânii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si