Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Fructele exotice de Dăbuleni

Patria lubenitei, Dabuleni, este pe cale sa devina mare producatoare de fructe exotice. O spun specialistii de la Statiunea de Cercetare, care testeaza in Olt specii si soiuri de arbusti, necultivate la noi in tara. Kiwi, masline, banana nordului sau curmalul chinezesc. Sunt doar cateva dintre fructele pe care fermierii le pot cultiva in cativa ani pe pamant oltenesc, in locul celebrului pepene verde.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Agricultura viitorului se testeaza pe pamant oltenesc. Dabulenii nu vor mai fi faimosi pentru pepenii dulci ca zaharul, ci pentru fructele exotice. Specialistii de la Statiunea de Cercetare sunt hotarati sa puna pe tarabele romanesti 5 astfel de specii, toate tratate natural.

Aurelia Diaconu, director Statiunea de Cercetare Dabuleni: „Testam un numar de specii foarte mare, specii care sa se preteze pentru conditiile de seceta. Enumerăm aici curmalul chinezesc, banana nordului, kiwi, fisticul, kaki”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

La doar doua luni de la plantare, au inflorit maslinii si arbustii de kiwi. Coacazul negru, mai putin cultivat in Romania, are deja fructe.

Daca vremea va fi favorabila, specialistii estimeaza ca in cativa ani, fermierii vor putea trimite in supermarketuri fructe exotice.

Aurelia Diaconu, director Statiunea de Cercetare Dabuleni: „In curand vom putea oferi fermierilor din zona de sud, care vor sa investeasca in pomicultura pe nisipuri, sa gaseasca specii prin care sa-si dezvolte afacerile”.

Pe nisipurile din Olt sunt testate peste 25 de specii de pomi fructiferi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI