Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Fuga lui Cătălin Cherecheș, scenariu de film. Edilul din Baia Mare este căutat la nivel european

Cătălin Cherecheș a fugit din țară. Primarul din Baia Mare a fost condamndat definitiv la 5 ani de închisoare. Cherecheș este căutat la nivel european, pentru mai multe infracțiuni.

Redactia Stirile Kanal D,

Primarul Catalin Chereches a fugit din tara [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cătălin Cherecheș a reușit să păcălească polițiștii și să fugă din țară cu actele unei rude, într-un taxi. Pare scenariul unui film, dar nu este. Sunt ultimele informații furnizate de Poliția de Frontieră. Edilul din Baia Mare a ieșit prin vama de la Petea, ieri dimineață. Cătălin Cherecheș e căutat în toată Europa după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Nu avea voie să părăsească țara pentru că înainte de condamnare se afla sub control judiciar. Acum e considerat fugar și a fost emis pe numele său un mandat european de arestare, a transmis Silvia Ioniță.

Fuga lui Cătălin Cherecheș, scenariu de film

Aproape de ora 8 dimineața, Cătălin Cherecheș a fugit, ieri, din țară, înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Și nu oricum, ci într-un taxi. Iar la frontiera cu Ungaria, la vama Petea, a prezentat actul de identitate al unui verișor care locuiește în Austria, potrivit unor surse.

Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Vama Petea la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin, a declarat Victor Ivașcu, șeful poliției de frontieră.

Cea a pasagerului aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa.

Cum a fost posibil, este întrebarea de pe buzele tuturor. Chiar dacă există o asemănare între edilul din Baia Mare și ruda sa, cei doi nu au același nume. Și, în mod incredibil, polițistul de frontieră l-a lăsat pe edil să plece, cu toate că l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheș.

Dumnealui spune că l-ar fi recunoscut, exact! Dar sunt aspecte pe care noi le vom trata cu maximă seriozitate în cercetarea disciplinară pe care o avem și în funcție de aceste rezultate vom lua, evident măsurile din statutul polițistului. Are o experiență foarte bună, 21 de ani de experiență, din informațiile pe care le am de la colegul meu de la Sighet, cu multe depistări și cu multe realizări, fără astfel de incidente până acum,

a declarat Victor Ivașcu, șeful poliției de frontieră.

Cel de sus, sunt sigur că astăzi, de acest lucru sunt sigur, nu de instanță, ci de Dumnezeu că m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea, a transmis Cătălin Cherecheș în ultimul live.

Citește și: Șeful Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, demis din funcție, după ce Cătălin Cherecheș a fugit din țară prin Vama Petea

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Acesta este ultimul mesaj despre care se spune că a fost transmis live ieri dimineață din sediul Primărei Baia Mare. Cătălin Cherecheș nu știa în acel moment decizia instanței. Apoi, a plecat acasă de la primărie. La un moment dat, a fost preluat cu mașina secretarei de către șoferul său, din apropierea casei.

M-a chemat sus, în primărie. M-a chemat sus, acolo au avut loc niște chestii pe care le-am povestit la poliție, exact ce s-a întâmplat, pas cu pas, și de acolo m-a trimis la o locație să aștept, că am crezut că aștept pe cineva. Și a venit în fugă, s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz că... Satu-Mare. Avea o gentuță... O gentuță din asta mică, gen borsetă, un pic mai mare, o geacă și un hanorac. Și avea gluga în cap, că ploua afară. Era foarte speriat, era panicat!, a mărturisit șoferul.

De acolo, acesta l-a dus pe edil în Satu-Mare și l-a lăsat în stația de taxiuri.

Cătălin Cherecheș s-ar fi urcat într-un taxi, un Duster vișiniu, pe scaunul din dreapta șoferului și a plecat. Deocamdată, nu este clar dacă taximetristul l-ar fi recunoscut sau nu pe edil.

În timp ce Cătălin Cherecheș își punea planul în aplicare, polițiștii îl căutau acasă.

Unul dintre ei a sărit gardul, ceilalți au descoperit poarta deschisă. Dar nici urmă de primarul proaspăt condamnat la 5 ani de închisoare. Doar mașina soției era în fața imobilului. Unde e Cătălin Cherecheș?!, s-au întrebat polițiștii care l-au dat în urmărire națională.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Agenții au mers pe urmele edilului și la primărie.

Surse din anchetă susțin că mama lui Cătălin Cherecheș ar fi călătorit în Italia, cu o escală în Germania. Teoretic, Cherecheș nu putea părăsi țara. Se afla sub control judiciar și avea interdicție să plece.

Cătălin Cherecheș s-a ales cu 5 ani de închisoare pentru luare de mită. În plus, în urma fugii sale a fost sesizat Parchetul pentru trecerea frauduloasă a frontierei și fals privind identitatea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI