„Fumătorii nu mai știu să țină de buzunare de când țigările s-au scumpit iar. Cum nu pot scăpa de viciu dintr-o dată, caută tot felul de metode prin care să economisească banii dați pe tutun, de la reducerea numărului de țigări, până la medicamente antifumat sau cărți motivaționale”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Fumătorii vor să reducă banii dați pe țigări

Când vine vorba despre fumat, România ocupă un loc fruntaș la nivel european.

Datele arată că mai bine de 25% din populație consumă zilnic produse din tutun.
„Când nu mai am tutun, îmi cumpăr și un pachet de țigări și da, s-au scumpit destul de tare, cred că au ajuns la 27 de lei pachetele”, a spus o persoană.
Însă, prețul acestui viciu a crescut accelerat. Doar la începutul acestui an, țigările s-au scumpit cu aproape un leu.
„Dacă fumăm un pachet de țigări pe zi cheltuim aproximativ 25-30 de lei. Asta înseamnă, pe săptămână, 170 de lei. Dacă ne raportăm la cât scoatem din buzunare pe lună, ajungem să vedem că dăm aproximativ 900 de lei”, a transmis Alexandra Cosman, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- „Fumătorii și femeile aflate la menstruație nu trebuie să primească agheasmă”. Declarația făcută de ÎPS Teodosie a stârnit un val de controverse

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„- Pe lună, eu cu soția dăm în jur de 1.500 lei.
- Și cum vi se pare dumneavoastră această sumă?
- Nu mi se pare deloc bine, dar asta e. Ăsta e un viciu de care te lași greu”, a spus un bărbat.
Mulți vor să strângă buzunarele și caută tot felul de metode pentru a face economie... la țigări.
„- Eu deocamdată mă cam las, am început să fumez mai puțin pentru că s-au scumpit foarte mult, cu un leu, doi lei, nu știu.


- Înainte cât fumai?
- Aproape un pachet pe zi? Stăteam pe țigări rulate și fumam extrem de mult, excesiv de mult”, a spus Tomas, un tânăr.
În ajutorul celor care vor să se lase de fumat vin și medicamentele care conțin nicotină, plasturi, dar și cărțile motivaționale pentru cei care vor să scape de vicii. Iar Tomas este dispus să apeleze la aceste trucuri.
„Urmează să iau și ceva medicament cu nicotină sau ceva. Probabil o să aibă efect și cărțile, dar am cam aflat totul despre fumat și așa. Și tata a fumat mult timp și s-a lăsat”, a adăugat acesta.
Însă sunt și sceptici care cred că aceste metode nu vor da roade.
„Nici cărți, nici medicamente, nici soluții din astea de lăsat de fumat. Dacă vrei să te lași de fumat, te lași singur din dorința ta”, este părerea altui bărbat.
Specialiștii spun că variantele de pe piață vin cu beneficii pentru cei care vor să se lase de fumat.
„Ceea ce fac aceste produse alternative care sunt destinate reducerii consumului este că elimină celelalte substanțe, deci până la urmă chiar dacă consumi adictiv o gumă cu nicotină sau spray sau plasturi se absoarbe nicotina, dar nu mai ai celelalte substanțe acolo”, a explicat Alexandru Dincovici, psiholog.
Majorarea prețurilor la produsele din tutun face parte din strategia națională de combatere a fumatului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si