Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Funcționari fără însemne religioase. Decizia aparține Curții Supreme de Justiție a Uniunii Europene

Uniunea Europeană se pare că vrea să interzică funcționarilor să poarte obiecte religioase, la vedere. Statele membre pot pune în aplicare dorința Curții Supreme de Justiție a Uniunii Europene.

,

Funcționari fără însemne religioase [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O decizie a Curții Supreme de Justiție a Uniunii Europene poate avea efecte nebănuite. Statele membre au dreptul să interzică funcționarilor publici obiectele religioase purtate la vedere. Printre acestea se numără și cruciulițele. Decizia nu ar fi discriminatorie, câtă vreme se aplică în mod egal, indiferent de religie, a transmis Cristian Sabbagh.

Funcționari fără însemne religioase

Posibila interzicere a însemnelor religioase naște deja controverse.

Cruciulițele au fost la modă la un moment dat, mai mari, mai mici, nu mi se pare ceva ostentativ, care ar trebui interzis. Așa cum nu se interzice vălul arabilor prin țările care nu sunt musulmane, nu înțeleg de ce mie mi-ar interzice să port cruce, că nu fac rău nimănui, a mărturisit un român.

Curtea Europeană de Justiție a decis că funcționarilor publici li se pot interzice însemnele religioase afișate la muncă. Decizia trebuie aplicată prin lege, de fiecare stat în parte. Scopul urmărește un mediu administrativ complet neutru și se referă la toate însemnele religioase, de la cele musulmane, la cele creștine.

"Nu-s de acord cu asta, nu. Fiecare are religia lui și și-o respectă și mi se pare urât să ne băgăm noi cu picioarele în ea", a spus un român.

"Eu n-aș fi de acord, credința e credință!", a spus alt român.

"- E o încălcare a libertății religioase?

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

- Tot ce-i posibil, chiar să fie o încălcare. Pentru că ăsta-i dreptul omului să facă ce crede și ce poate. De ce să mă ascund, nu mă ascund deloc. Un Dumnezeu e pe tot pământul", a spus un alt român.

La recensământul din 2022, doar 16 milioane de români şi-au declarat religia. Peste 85 la sută sunt creștin-ortodocși.

"Nu mi se pare normal, dacă vreau să port, port, nici să mă oblige, nici să-mi interzică.

La fel și angajații de la stat, categoric, toți suntem la fel, de ce ar fi doctorii sau funcționarii publici deosebiți", a spus un bihorean.

Citește și: Prima reacție a ministrului de Interne după prinderea lui Cătălin Cherecheș: „Felicit şi mulțumesc poliţiştilor şi partenerilor instituționali interni și externi”

"Trebuie să existe dreptul la exprimare, să lași omul în care să facă ce dorește, cu ce incomodează pe unii sau pe alții că e cineva care poartă un batic sau o cruce deci nu cred că asta este cea mai importantă problemă pe care ar avea-o cei de la Uniunea Europeană", a mărturisit o persoană.

"Mi se pare că îi oprește din a-și exprima propriile idei și credințe, deci nu mi se pare neapărat ok, pot purta orice doresc, e religia lor dar nu impun nimănui să aibă aceeași religie", a spus o altă persoană.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

La recensământ, 57.000 de oameni s-au declarat atei.

"Eu ca medic, lucrând la stat nu sunt de acord cu chestia asta pentru că eu așa cred că fiecare dintre noi suntem liberi să alegem ce purtăm, mai ales dacă nu jignim pe nimeni cu chestia asta", a declarat un medic.

Interzicerea semnelor religioase nu este discriminatorie câtă vreme se aplică în mod egal, susțin juriștii curți europene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI